Bufaco Electric Sayın Ercan Babacan ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bufaco Electric Sayın Ercan Babacan ile Söyleşi

Sizi Tanıyabilir miyiz Kısaca Kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve yeni nesillere de aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Bendeniz Ercan Babacan; okul yıllarından beri aktif ticaretin içinde oldum. İstanbul’un ticari merkezlerinde hem okuyup hem çalışarak tabiri yerinde ise çekirdekten yetiştim. Tahtakale, Sultanhamam, Perşembe pazarı piyasalarında bulundum. Toptan / perakende – ithalat ihracat deneyimlerinin ardı sıra Şişhane elektrik sektörüne 25 yıl önce geçerek uzun yıllar sektörde yöneticilik yaptım.

Elektrik malzemeleri toptan satış ve pazarlama firmasında ciddi tecrübeler kazandım ve bu tecrübeleri danışmanlık yaptığım firmalarda değerlendirerek sektöre katkı sağlamaya devam ediyorum.

Sektörün en alt biriminden en tepesine kadar geçmediğim, deneyimlenmediğim bir alan olmadı neredeyse. Her bir katman her bir deneyim; ciddi tecrübeler ve güzel başarılara sebep oldu. Dolayısıyla yeni nesillere aktaracağım ilk tavsiye yaptıkları işin her katmanını mutlaka tecrübe etsinler olacaktır. Tecrübe edilen her iş kolay yönetilecek ve hızlı sonuca ulaşmalarına sebep olacaktır. Günün şartlarını ve geleceği doğru okumaları iş geliştirmenin en önemli şartlarındandır. Eskiden teknoloji hızla evrilirdi, günümüzde ticaret de bir o kadar hızla evirilmektedir. Bu hususu dikkate alan birçok işletme başarılarını büyüterek devam edegelmişlerdir. Bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

Geleneksel piyasalarda modern ve güncel kalmanın zorluğunun farkındayım ancak gelecek doğru ve güncel inovasyonun, katma değer katan ar-ge lerin ve global pazarlamanın yolundan geçtiğini unutmayalım.

Yöneticisi olduğunuz firmanın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?

Halihazırda Bufaco Electric San.ve Tic.Ltd.Şirketinin iç ve dış ticaret genel koordinatörlüğünü yapmaktayım. Bufaco Electric uzun yıllardır imalat ve ihracat odaklı çalışan, dünyanın yaklaşık kırk ülkesine Türk kalite ve markasını taşıyan bir firmadır. İmalat sanayi ve ticaret pazarlama yanısıra ithalat eksenli varyasyonlarla da kendini sürekli geliştirmekte,büyümektedir. Yılların tecrübesi kalıp sanayinin de desteğiyle kablo kanallarından Pc /Abs / polikarbonat panolara, her türlü enerji kablolarından otomasyon yan ürünlerine, Kablo Kanalları ve termoplastik buatlardan   W Otomat kutularına, elektrik aksesuarlarından aydınlatma ürünlerine kadar hemen hemen her alanda malzeme ve hizmet üretiyoruz.

Üretim tesislerimiz yaklaşık 5000 metrekare kapalı alan içinde 25 çalışan ile devam etmektedir. Çalışanlarımızın her biri ilgili alanlarında yılların vermiş olduğu tecrübe ve bilgi birikimiyle üretime destek olmaktadır.

Kalıp atölyelerimizden imalat ünitelerimize, pazarlama departmanımızdan muhasebemize ve özellikle Ar-Ge birimiz dâhil olmak üzere birçok çalışanımız hem firmamıza hem de sektörümüze kaliteli malzeme ve hizmet sunma gayretindedir. Biliyorsunuz günümüzde sadece üretmek yetmiyor. Doğru pazarlama, güvenli ve çözüm odaklı hızlı hizmet de markanın veya firmanın gelişimiyle doğru orantılıdır. Hem firmamız hem de çalışanlarımızla özellikle bu kriterlere dikkat ediyoruz.

Sürekli yenilik ve değişim içinde olan firmamız; kısa vadede satış ağını genişletmeyi uzun vade de Ar-Ge desteğiyle yeni ürünler üretmeyi hedeflemektedir. İhracat yapılan ülkeler ve hacimlerin genişletilmesi yanı sıra partner kuruluşlarla da hem ithalat hem de ithal edilen farklı ürünleri yurtiçi veya yurtdışı bayi/müşterilerimize sunmak öncelikli hedeflerimizdendir.

Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak,geçmişten günümüze piyasamızın gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kadim ticaretin merkezindeyiz sektör olarak.Özelde Karaköy Şişhane bölgesi genelde İstanbul yüzyıllardır aktif ticaretin merkezi olmuştur. Ticaret tarihini okumaya çalışırsak bölgemizde gerçekleştirilen ticaretin de hızlı ve sürekli gelişim içinde seyr aldığını göreceğiz. Ben uzun yıllardır Karaköy bölgesindeki han ve işyerlerinde ticaretin nasıl döndüğünü ve nasıl evrildiğini araştırdım. Örneğin bugün çok bilinen hanlardan birini ele alsak ve ticaret imalat veya ithalat ihracat bazında incelesek dönemlerinde bile farklı ufukların açıldığını ve evrilme sürecinin devam ettiğini rahatlıkla görebileceğiz.

Daha yakın döneme baktığımızda günümüz dünyasında ticaret artık babadan oğula devrolunan işletme mantığından çok uzakta.Artık bilgi ve teknoloji çağındayız. Argümanlar ve algoritmalar çok farklı işliyor. Ürün bilgisine, pazarlama tekniklerine, hizmet ve lojistik deneyimlerine ve özellikle zamanı doğru okumaya ciddi anlamda ihtiyaç var. Bunları doğru ve istikarlı uygulayan işletmelerin gelişmesi ve sağlıklı büyümeleri kaçınılmaz. Aksi günü kurtarmaktan öteye geçmez ve ne işletme sahibine faydası olur ne de ticaret ve sanayi dünyamıza.

Özetle piyasamız çok eski bir piyasa ve yukardaki usullerin bazen içinde bazen dışında bir gelişimle devam edegelmekte. Günü çok iyi okuyan firmalarımız var artık. Kendilerini çok iyi tanıtan, toplumun veya piyasanın her katmanına ulaşabilen, hızlı ve doğru çözümler üretebilen, teknolojik altyapıları kullanabilen ve marka değerini globalleştiren birçok işletmemiz var. Bunlar da piyasalarımızın geliştiğini ve dünya ticaretinde söz sahibi olmaya başladıkları gösterir. Dolayısıyla sürekli gelişen ve büyüyen bir piyasaya sahibiz.Umarım böyle devam eder.

Sizce genç nesiller sektörümüzde yeteri kadar yer buluyor mu? Genç arkadaşlarımıza ve sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimcilere tavsiyeleriniz nelerdir?

Yukarda da belirttiğim gibi artık ticaretin algoritmaları farklı işliyor. Babadan oğula nesiller boyu devrolan işletme sayısı çok az. Aile şirketleri yıllardır başlı başına sorun. Artık yeni nesil bir ticaret hayatı içindeyiz. Ve bu yeni nesil ticaret içinde gençler çok aktif. Bilgiye kolay ulaşabilme kendini güncel tutabilme becerileri genç neslin avantajlarından sadece birkaçı. Ancak en önemli ve ticaretin de vazgeçilmez kuralı olan “tecrübe” faktörü gençlerin en büyük handikabı maalesef.

Sektörümüzde ciddi oranda genç nesil var ve aktif ticaretin ciddi oranını teşkil ediyorlar.

Bilgi ve tecrübe eksiklikleri olan gençlerimiz maalesef ticaretlerini günlük düşündüklerinden ne kendilerine faydaları dokunuyor ne de sektörlerine.

Oysa gençlerin vizyon ve prazantasyon kabiliyetleri, ar-ge ve teknolojik gelişime odaklanmaları, enerji ve özgüvenleri; başarılı ticaret hayatları için avantaj olmalı diye düşünüyorum.

Gerek genç arkadaşlara gerkese sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimcilere  sektörümüzün dinamik bir sektör olduğunu öncelikle hatırlatmak isterim. Yeri geldiğinde öncelikli olabilen aktif ticaretin döndüğü bir sektöre sahibiz. Sektörde doğru zamanlarda doğru adımlarla yapılan her yatırım mutlaka karşılığını bulur. Yeter ki zamanı doğru okuyalım ve mesleki tecrübelerden sağlıklı istifade edebilelim.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viko'nun İnovatif Çözümlerine Güvenebilir Miyiz?Önceki Haber

Viko'nun İnovatif Çözümlerine Güvenebili...

Günsan'ın Yönetim Kadrosuna Üst Düzey AtamaSonraki Haber

Günsan'ın Yönetim Kadrosuna Üst Düzey At...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar