Bizi izlemeye devam edin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bizi izlemeye devam edin
Savaş gemilerinin yığınak yaptığı Akdeniz’de Türkiye’nin her faaliyeti adım adım izleniyor.

Savaş gemilerinin yığınak yaptığı Akdeniz’de Türkiye’nin her faaliyeti adım adım izleniyor. İsrail istihbaratı, Kıbrıs çevresinde konuşlu Fatih ve Barbaros gemilerinin uydu görüntülerini kesin koordinatlar eşliğinde paylaşacak kadar pervasızlaştı. Fatih sondaj gemisi, Barbaros sismik arama gemisi ve güvenlik amacıyla bölgede bulunan Barbaros fırkateyninin uydudan çekilen yüksek kalite görüntüleri, koordinatlarıyla birlikte İsrail merkezli şirket tarafından ortaya döküldü. Şirketin İsrail ordusu ve Mossad’la derin bağlantıları bulunuyor.

 

 
 

***

 

 
 

***

 

 
 

FOTOĞRAFLAR UYDUDAN

16 Mayıs’ta Türk sondaj gemisi Fatih’in Kıbrıs açıklarına hareket etmeye başladığını sosyal medyadan paylaşan Image Satellite Intelligence (ISI) adlı kuruluş, “Türkiye, Kıbrıs’ta sondaj planlarına start verdi. Lefkoşa’ya meydan okuyan Ankara, Fatih sondaj gemisini gönderdi. Bugün Fatih, Kıbrıs’ın Baf kentinin 80 km batısında faaliyet gösterirken ISI’nın merceğine takıldı” ifadelerini kullandı ve Fatih’in koordinatlarını yayınladı. 20 Mayıs’ta bir devam paylaşımı yapan ISI, “Takip: Bir Türk firkateyni Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinden geçerek Türk Fatih sondaj gemisine eşlik ediyor” diye yazdı. Paylaşımın görselinde, “Türkiye’nin Fatih gemisi Baf şehrinin 80 km batısında hâlâ Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor. ISI, Türk fırkateyninin sondaj gemisine refakat ettiğini tespit etti” denildi.

‘BULUTLARIN ALTINDA...’

Sözde Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesini haritalandıran kuruluşun KKTC’yi tamamen görmezden gelerek Rum Kesimi’nin iddia etti- ği sınırları kullanması dikkat çekti. Fatih ve Barbaros fırkateyninin yakın çekim görüntü- sünü de kullanan İsrail merkezli kuruluş, iki gemi arasında tam 2.5 km mesafe bulunduğu- nu belirtti. Geçtiğimiz gün yeniden bir gün- celleme paylaşan ISI, “16 Mayıs 2019’da ISI, Türkiye’nin Fatih sondaj gemisinin, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik sınırları içinde Baf’ın 80 km batısında faaliyet gösterdiğini ortaya çıkarttı. Dört gün sonra, sondaj gemisine eşlik eden bir Barbaros sınıfı Türk fırkateyni tespit edildi. Bir ay sonra, her ikisi de bulutların altında tespit edildi, hâlâ aynı alanda çalışı- yorlar” mesajını yazdı.

 

Yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teröristbaşı Öcalan'dan HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısıÖnceki Haber

Teröristbaşı Öcalan'dan HDP'ye İstanbul...

Bakan Albayrak'a ahlaksız operasyon!Sonraki Haber

Bakan Albayrak'a ahlaksız operasyon!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar