Birlik olup Deprem bölgesine enerji veriyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birlik olup Deprem bölgesine enerji veriyorlar
Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren firmalar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ortaya çıkan enerji ihtiyacına destek vermek için güçlerini birleştirdi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama-kurtarma ekipleri, güvenlik güçleri, destek personeli ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi girişimde bulunuluyor.

Teknopark Ankara'da faaliyet gösteren Sputek Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin kurucu ortakları Burhan Doğan, Mücahit Salli ve Alihan Demirbilek, 20 adet güneş enerjisi ile aydınlatma ve telefon şarjı sağlayan taşınabilir güç çantalarının tasarım ve üretimini depremden 2 gün sonra tamamlayarak bölgeye intikal etti.

5 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor
Komando birliklerine kurulan sistemlerle oluşturulan bölge aydınlatması sayesinde hem olası saldırı ve sızmayı önceden görme imkanı sağlandı hem de görüş açısı arttığı için nöbet tutan askeri personel ihtiyacı azaldı.

Ayrıca Samandağ ve Altınözü bölgelerinde 4 farklı yardım dağıtım noktasına güneş enerji sistemi kurulumu gerçekleştirildi. Aktepe'de oluşturulan sağlık biriminin enerji ihtiyacı için de güneş enerji sistemi kurulumu yapıldı.

Sputek Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin öncülük ettiği çabayla kurulan toplam 25 sistemden her biri 3 kwp güneş paneli gücü, 3,5 kw inverter gücü, 10 kWh batarya gücü ile bölgede hizmete sunuldu. Kurulan sistemlerle yaklaşık 5 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Tüm bu organizasyona Per-pv AŞ, Uslu Teknoloji AŞ, Brensan, Udea, Deico, Gökser AR-GE Savunma, Deep Control, Teknopark Ankara, Elin AŞ, Plurawatt-Sunlego AŞ, Form Elektrik, Rebova Elektrik, STA Solar, Solitek Mühendislik, Smart Enerji, Alfa Solar ve Diriliş Oto malzeme ve ekipman desteği sağladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
100 ambulansla gezerek sağlık hizmeti veriyorlarÖnceki Haber

100 ambulansla gezerek sağlık hizmeti ve...

Bayraktar Kızılelma GökyüzündeSonraki Haber

Bayraktar Kızılelma Gökyüzünde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar