Bilge Aydınlatma Sayın Neslihan & Mustafa BAŞYURT ile söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilge Aydınlatma Sayın Neslihan & Mustafa BAŞYURT ile söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 


Ben (Mustafa) ve eşim (Neslihan) 10 yıldır Bilge Aydınlatma ailesi olarak aydınlatma hizmeti vermekteyiz. Eşim (Neslihan) yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra ülkemizin saygıdeğer bir holdinginde farklı bir sektörde çalışmaktaydı. Ben ise çocukluktan beri bu sektördeyim. Bu işin mutfağında piştim. Son 10 yıla kadar elektrik malzemeleri alım satımı üzerine çalışmaktaydım.  Ta ki eşim ile birlikte ortak kararımız sonucu Bilge Aydınlatmayı kurana kadar.


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz? 


Firmamız eşim ile birlikte çok büyük bir gayret, çalışma, disiplin ve istikrar sonucu bugün kurulduğu günün oldukça ilerisinde bir noktaya geldi diyebiliriz. Burada çok büyük gayretler verdik. Sektörde eski de olsak, aydınlatma sektöründe yeni kurulmuş bir firmaydık. Hem yaşımızın gençliği hem de firmamızın yeni olması sebebiyle civar firmalar tarafından zaman zaman birtakım zorluklar gördük. Odağımızı dağıtmadan, tamamen işimize olan ciddi bağlılık ve disiplin ile kısa sürede adı duyulur bir firma haline geldik. Zaman oldu müşterilerimizden bilgiler edindik her yeni bilgiyi var olana ekledik, hiçbir yeniliğe ve fikre kapalı kalmadık. Kurulduğumuz ilk yıllarda yerli firmalardan toptan olarak aydınlatma alım satımı yapmaktaydık. Fakat bu bizi tatmin etmiyordu ve kendi tarzımızı aramaya başladık. Bunun devamında ilk ithalatımızı gerçekleştirdik. Bu ilk ithalatımızda tamamen kendi zevkimize göre seçtiğimiz ürünler vardı ve müşterilerimiz tarafından çok ciddi bir beğeni kazandı. Sonrasında hızlıca ithalatlarımıza devam ettik ve kendi tarzımızı oluşturduk. Tamamen ithalat yapmak içimize sinmiyordu, çünkü bu şekilde ülke ekonomisine katkımız son derece azdı. Bu görüş ve inançla, kıt imkânlarla üretimimizi kurduk. Yaklaşık 70-80 m2 alanda başladığımız üretimimiz son 3 yıl içerisinde 750 m2 bir alana ulaştı. Daha fazla kişiye istihdam sağlamak, ülkemizde üretimimizi büyük bir bölümünü gerçekleştiriyor olmak bu ülkenin bir vatandaşı olarak bizi ayrıca gururlandı. Hedefimiz büyük bir üretim tesisine sahip olmak ve işlerimizi daha iyi, daha nitelikli olarak üretebilmek. Bunlar işimizin teknik kısmı, fakat bir bu kadar daha önemli olan kısmı ise bizim aslında sanat ile uğraşıyor olmamız. Ürünlerimizin hiçbiri adetli/fason üretim değil. Her biri ciddi işçilik gerektiren, özel üretim ürünler. Haliyle toptan satışımız yok. Sadece şişhanede hizmet veriyoruz. Müşterilerimizde en az bizler kadar titizler. Ürünlerimizin her bir detayına son derece dikkat etmek zorundayız, bir mücevher gibi, her detayı tertemiz olmalı. Bu sebeple diyebiliriz ki butik bir firmayız, amacımız nitelikli ürünler üretebilmek. Biz ürünlerimizi sadece aydınlatma elemanı olarak değil, birer obje olarak görüyoruz, işte tam da burada işimiz sanatla buluşuyor. Müşterilerimize kendimizi daha iyi anlatabilmek, var olandan daha kaliteli bir ortamda ağırlayıp hizmet verebilmek için 1. yılını geride bıraktığımız Bilge Aydınlatma binamıza geçtik. Yaklaşık 4 yıl önce satın aldığımız bu binayı yıkarak, çok zor bir lokasyonda ve de kısa sürede 6 katlı çelik binamızı inşa ettik. Burada artık çok daha içimize sinen bir şekilde kıymetli müşterilerimize hizmet verebiliyoruz.

Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?


Bir sektöre yeni girmek bu aydınlatma sektörü de olabilir, başka bir sektör de. Bizim inancımız, kişi hangi sektörde çalışırsa çalışsın istikrardan, dürüstlük ve ahlaktan, disiplinden ve de çok çalışmaktan taviz vermediği müddetçe başarı kaçınılmaz olacağından bizim sektörümüze de girebilir başka sektörlere de. Yahut kazanılan bir kısım başarılar sonrasında rehavete düşüp, işe karşı ilgisizlik, yavaşlama gibi durumlar söz konusu olursa yatırım büyük dahi olsa ne yazık ki sürdürülebilir olamıyor. Bizce kişi yaptığı işi aşkla yapıyor olmalı. Sektörümüz gelişmekte ve büyümekte, fakat bizce sektörümüz bugüne kadar çok daha büyük firmalar çıkarmış olmalıydı. Kurumsallaşma çok daha erken başlayabilirdi. Belki işe yapılan yatırımlar gerektiği kadar yapılmıyor olabilir ama biz sektörümüze inanıyoruz. Yeniliğe açık, sadece yurtiçi değil, yurtdışı potansiyeli de büyük olan bir sektörümüz var. A’dan Z’ye tüm firmalarımızda bulunduğumuz konum, sahip olduğumuz geçmiş, tecrübe, bilgi ve birikimlerimizi istikrar ile birleştirdiğimizde çok daha iyilerini yapabiliriz.


Sayın Neslihan&Mustafa Başyurt bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?


Koronavirüsün halen ciddi bir şekilde devam ettiği günler yaşıyoruz. Sürecin ülkemiz tarafından gayet ciddi ve titiz bir şekilde, önlemleri de olabildiğince erken almak suretiyle yönetildiğini açık bir şekilde görüyoruz. Umuyoruz ki kısa bir sürede en az hasarla bu talihsiz durumu atlatırız. En başta sağlığımız olmak üzere, birliğimiz, ekonomimiz bu süreci hiç zararsız/en az zararla atlatabilmeyi ümit ediyoruz.


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Led Elektrik Sayın Nevzat Kont ile SöyleşiÖnceki Haber

Led Elektrik Sayın Nevzat Kont ile Söyle...

ABD, 82 bin 179 vaka ile dünyada en fazla Kovid-19 görülen ülke olduSonraki Haber

ABD, 82 bin 179 vaka ile dünyada en fazl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar