İstanbul
12 Şubat, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    43.65
  • EURO
    51.95
  • ALTIN
    7117.7
  • BIST
    13.788
  • BTC
    67069.586$

Gazprom ve BOTAŞ dört yıl vadeli doğal gaz sözleşmesi imzaladı


Gazprom ve BOTAŞ dört yıl vadeli doğal gaz sözleşmesi imzaladı
Rus enerji şirketi Gazprom ile Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) arasında TürkAkım boru hattı üzerinden dört yıl vadeli doğal gaz alım sözleşmesi imzalandı.

Gazprom'un alt şirketi Gazprom Export'tan yapılan yazılı açıklamada, 30 Aralık'ta Gazprom Export ile BOTAŞ arasında doğal gaz sevkiyatına yönelik çeşitli anlaşmalar imzalandığı belirtildi.

Anlaşmalar arasında 1 Ocak 2022 itibarıyla doğal gaz sevkiyatına yönelik yeni bir anlaşmanın da bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "BOTAŞ ile doğal gaz tedarikine yönelik yeni bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme, TürkAkım doğal gaz boru hattı üzerinden dört yıl boyunca yıllık 5,75 milyar metreküpe kadar gaz arzını kapsamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!