İstanbul
27 Temmuz, 2025, Pazar
  • DOLAR
    39.19
  • EURO
    44.83
  • ALTIN
    4208.4
  • BIST
    9.659
  • BTC
    109545.20$

Binlerce Yıllık Çin ve Anadolu Kültürü Kapadokya’da Buluşuyor


Binlerce Yıllık Çin ve Anadolu Kültürü Kapadokya’da Buluşuyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın nisan ayında başlattığı ve sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en kapsamlı ve en büyük festivali olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki 8’inci ayağı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nevşehir ve ülke turizminin gözbebeği Kapadokya bölgesinde yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın nisan ayında başlattığı ve sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en kapsamlı ve en büyük festivali olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki 8’inci ayağı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nevşehir ve ülke turizminin gözbebeği Kapadokya bölgesinde yapılacak.

Festivalin ev sahipliğini ‘Çin Büyükelçiliği’ yapacak!

Şehirlerin marka değerlerini artırarak her birini kültürel ve sanatsal anlamda cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla bugüne kadar Adana’dan Urfa’ya, Trabzon’dan Van’a 7 şehirde düzenlenen dev festivalin Nevşehir’deki açılışı ise 2 Ağustos’ta Çin Büyükelçiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Çinli sanatçılar açılışta müzik, dans ve workshop etkinlikleri düzenleyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çin Büyükelçiliği’nin önde gelen temsilcilerinin katılacağı açılış günü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin’inkonuşmalarını sırasıyla Çin Çay Seremonisi, Çin Dansı ve Sema Gösterisi ve Kanun ile Guzheng müzik dinletisi izleyecek.Etkinliğin ardından yapılacak sergi açılışını ise akşam saatlerinde Ödüllü Yaşar Baba Mağarası’nda Türk Gecesi takip edecek.

Etkinliğin 3 Ağustos programı ise Çin Çay Yapım Workshop’uveÇin Kaliografi Sanatı Workshop’uile dikkat çekecek. Etkinlik, workshopların ardındanKültür Üniversitesi’nin Moda Etkinliği ile devam edecek.

Medeniyetleri buluşturan kent, onlarca etkinliğe ev sahipliği yapacak

Bu yıl toplam 20 şehirde düzenlenerek 8 ay boyunca geniş bir kitleyi kültür ve sanatla buluşturmaya devam eden dev festival, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesinde Çin rüzgârı estirecek.

Türkiye’yi dünyaya tanıtan en önemli tarihi miraslardan biri olan Kapadokya’daki etkinlikler, Nevşehir ve bölgenin kültürel mirasını sanatsal bir çerçevede sergileme fırsatı sunacak. Kentin medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi atmosferi; konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

AÇILIŞ PROGRAMI

2 Ağustos 2025

11.00 -12.00: Kültür Bakanı ve Çin Elçisinin konuşması � Açılış

Çin Çay Seremonisi

Çin Dansı ve Sema Gösterisi 

Kanun ile Guzheng müzik dinletisi 

Sergi Açılışı

Ödüllü Yaşar Baba Mağarası’nda Türk Gecesi

3 Ağustos 2025

11.00-16.00: Çin Çay Yapım Workshop’u ve Çin Kaliografi Sanatı Workshop’u

17.00-19.00 : Kültür Üniversitesi Moda Etkinliği 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!