İstanbul
13 September, 2025, Saturday
  • DOLAR
    41.32
  • EURO
    48.57
  • ALTIN
    4859.2
  • BIST
    10.383
  • BTC
    115653.41$

Beş İlimizde Petrol Arama İzni Verildi


Beş İlimizde Petrol Arama İzni Verildi
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne Mersin ve Hakkari’deki sahalar, Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise Mardin, Siirt, Şırnak illerini kapsayan sahalar için petrol arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü tarafından TPAO’ya Mersin’de denizde bulunan 2 bin 349 ve 39 bin 581 hektarlık alanlar için 8’er yıl süreyle, Hakkari’de karadaki 34 bin 705 hektarlık saha için de 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan 30 bin 701 hektarlık saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkında müteallik kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!