© Teknik Elektrik 2017-2024

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor

McKinsey & Company’nin raporuna göre küresel ölçekte petrole olan talep önümüzdeki on yıl içinde zirveyi görüp düşüşe geçecek, enerji dönüşümü ise hız kazanacak.

McKinsey & Company, enerji sektörünün geleceğine ilişkin öngörülerini ortaya koyduğu Küresel Enerji Perspektifi 2022 Raporu’nu yayınladı. Rapora göre; küresel ölçekte petrole olan talebin, önümüzdeki on yıl içinde, muhtemelen de 2025'ten önce, zirveyi göreceği, ardından düşüşe geçeceği tahmin ediliyor. 

Küresel enerji piyasalarının benzeri görülmemiş bir belirsizlikle karşı karşıya olduğu bir dönem içinde olduğu belirtilen raporda, bununla birlikte, düşük karbonlu enerji sistemlerine geçişin güçlü ve uzun vadeli bir trend olarak öne çıktığına dikkat çekiliyor. Birleşmiş Milletler tarafından Kasım 2021’de gerçekleştirilen İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) öncülük eden ve küresel emisyonların yüzde 89'undan fazlasına neden olan toplam 64 ülkenin, önümüzdeki yıllarda net sıfır karbon emisyonuna ulaşma sözü verdiğinin hatırlatıldığı raporda McKinsey uzmanları, dönüşümün hızlanması gerektiğine vurgu yapıyor. 

HİDROJEN YÜKSELİYOR, YATIRIMLAR YENİLENEBİLİR ENERJİYE

McKinsey uzmanları, Küresel Enerji Perspektifi 2022 Raporu’nda; doğal gaza, petrole, kömüre, hidrojene ve sürdürülebilir yakıtlara ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra enerji sektörünün; karbon yakalama, kullanım ve depolama (carbon capture, utilization and storage-CCUS) teknolojilerine ilişkin görüşlerini de sunuyor.  

Bu yılki raporun temel bulguları şunları içeriyor:  

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER