© Teknik Elektrik 2017-2024

Yeni keşfedilen gezegenlerin ipuçları Ulu Cami minberinde

NASA'da görevli bilim insanları, Trappist-1 isimli yıldızın yörüngesinde Dünya'ya benzerlik gösteren 7 yeni gezegen keşfettiklerini açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, yüzyıllar öncesinden Ulu Cami minberine işlenmiş farklı cisimler bulunduğuna işaret ederek astronomi uzmanlarını inceleme yapmak üzere kente davet etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, yüzyıllar öncesinden Ulu Cami minberine işlenmiş farklı cisimler bulunduğuna işaret ederek astronomi uzmanlarını inceleme yapmak üzere kente davet etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Altepe, Bursa'da Ulu Cami minberindeki cisimlerin, astronomiye dair önemli ipuçları verebileceğini belirtti.

Bursa'nın değerleriyle geleceğe ışık tuttuğunu anımsatan Altepe, ilmin ve medeniyetin kaynağının Anadolu olduğunu aktardı. Altepe, şöyle devam etti:

"Bilim adamlarımız dünyaya ilmi öğretti. Sıfırı, pi sayısını, sinüsü, kosinüsü, yer çekimini ve atomun parçalanmasını da bizim bilim adamlarımız Batı'ya naklettiler. İşte onlardan biri de astronomi ile ilgili çalışmalar. 'Dünya yuvarlaktır' dediğinde başına gelmedik kalmayan Galileo Batı'da bunları savunurken ondan 230 yıl kadar önce Bursa'da Ulu Cami yapımında 1399 yılında buraya güneş sistemi işlenmişti. Bu sistem, Kadızade-i Rumi ve Molla Fenari'nin ortak görevlerinde, her ikisinin de isminin geçtiği önemli bir eser."

Plüton, 618 yıl önce bu minbere işlenmiş

Minberde Plüton'un da olduğuna değinen Altepe, şunları söyledi:
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER