Mescid-i Aksa'ya son 3 haftada 9 bin 820 siyonist baskın düzenledi
GÜNCELKudüs Valiliği: Mescid-i Aksa'ya son 3 haftada 9 bin 820 İsrailli baskın düzenledi Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valiliği, son 21 günde bayramlar bahanesiyle Filistinlilerin topraklarını gasbeden 9 bin 820 İsraillinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini belirtti.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 22 Eylül-13 Ekim tarihlerindeki Yahudi bayramları olduğu belirtilen dönem zarfında Mescid-i Aksa baskınlarında benzeri görülmemiş bir artışa tanık olunduğu ifade edildi.
Bu dönemde, Yahudilerin dini yılbaşı bayramı olarak bilinen "Roş Haşana", Yahudilerin en kutsal günü Yom Kippur (Kefaret günü), "Sukot Bayramı" (Çardaklar Bayramı) ve Simha Tora bayramları bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin topraklarını gasbeden 9 bin 820 İsraillinin baskın düzenlediği aktarıldı.
Baskınların, 22–24 Eylül tarihleri arasındaki "Roş Haşana"yla başladığı; üç gün boyunca 1317 İsraillinin Aksa'nın avlusuna girdiği kaydedildi.
Daha sonra 1-2 Ekim tarihlerine denk geldiği belirtilen "Yom Kippur"da ise ihlallerin siyasi ve dini daha tehlikeli bir hal aldığı; baskınlara 1015 İsraillinin katıldığı bildirildi.
Bundan birkaç gün sonra 6–13 Ekim'de kutlandığı belirtilen "Sukot Bayramı"nda ise baskın ve ihlallerin zirveye ulaştığı; 7 bin 119 İsraillinin Aksa'ya girdiği kaydedildi.
İlginizi Çekebilir