© Teknik Elektrik 2017-2025

Filistinliler bilinmeze göç ediyor

Nereye gideceğimizi bilmiyoruz... İsrail'in işgal planını devreye soktuğu ve saldırılarına devam ettiği Gazze kentindeki Reşid Caddesi’ni kapatması ve sadece güneye doğru göç için kullanılmasına izin verileceğini duyurmasının ardından yüzlerce Filistinli aile kentin orta ve güney bölgelerine doğru göç etmek zorunda kaldı.

İsrail ordusu, Filistinlileri bilinmeze göç ettiriyor
Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’nda yaşayan Filistinli Muhammed Bekir, İsrail ordusunun caddeyi kapatma niyetini açıklamasının ardından evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Bekir, "İsrail tankları ve dozerleri Reşid Caddesi’ne sadece 50 metre uzaklıkta. Caddenin birkaç saat içinde kapatılmasını bekliyorum" dedi.

Nereye gideceklerini dahi bilmeden göçe zorlandıklarını ifade eden Bekir, "İsrail’in hedef aldığı kamptaki evimden bir eşek arabasıyla ayrıldım. Yanıma yalnızca birkaç parça giysi ve bir kilo pirinç alabildim ve unları evde bıraktım" diye konuştu.

Bekir, "Bu göçte gideceğim yer belli değil. Yoğun İsrail bombardımanı nedeniyle nereye gideceğimi bilmiyorum. Barınabileceğim bir çadır bile yok" ifadesini kullandı.

Bu felaket boyutundaki göç, Gazze Şeridi’nin güney bölgelerinde zor şartlar altında yaşayan on binlerce Filistinlinin çektiği sıkıntıları daha da artırıyor. İsrail, bu bölgelerin güvenli olduğunu iddia ederek Filistinlileri buralara yönlendirip daha sonra saldırı düzenliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bugün Gazze Şeridi'nin batısında yer alan ve şeridin güney ile kuzeyini sahil yolu üzerinden birbirine bağlayan Reşid Caddesi'nin saat 12.00 itibarıyla güneyden gelenlere kapatılacağını duyurmuştu.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin güneyine geçiş için "güvenli" olduğunu iddia ettiği bu cadde üzerinde güneye doğru göç eden Filistinlileri hedef alıyor.

Gazze'deki hükümet ise, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillerin kullandığı en hareketli yollardan biri olan sahildeki Reşid Caddesi'ni kapatmasını, "soykırım politikaları çerçevesinde keyfi uygulama" olarak nitelendirmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER