© Teknik Elektrik 2017-2024

ESSE MODA AYDINLATMA SAYIN BARIŞ YILMAZ İLE SÖYLEŞİ

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 


Öncelikle bizi misafir ettiğiniz için teşekkür ederim ve bu vesile ile sektörümüzün değerli okuyucularına sevgi ve saygılarımı sunarım. 

Aslen Eğin/Erzincan’lıyım 1976 İstanbul doğumluyum. Aydınlatma sektöründe 2006’dan beri varım, Esse Moda Aydınlatma iç mekân dekoratif aydınlatması olarak hizmet vermekteyim.


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz? 


Kristalden metale, ahşaptan cama, seramikten polyestere kadar birçok malzemeyle ilk gün ki heyecanımızı koruyarak birçok yeni modele imza atmaktayız. Biz sizlerin yaşam alanlarınızı en güzel şekilde aydınlatmak için varız.

Ev, otel, restoran, kafe gibi alanlar genel çalışma alanımızı oluşturuyor.

 

Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Sektörümüzün bugün ki durumu önceki yıllara göre daha iyi ve daha zengin. Dünyada ki gelişmelere hızlı adapte olan daha kaliteli ürünler imal ve ithal eden bir durumda. Uzun ömrü ve sağladığı enerji verimliliği neticesinde LED teknolojisi ile üretilen aydınlatma elemanları sektöre yeni bir ivme kazandırmıştır.

Aydınlatma sektörü aslında bütün sancılarına rağmen büyüyen ve gelişen bir sektör. LED teknolojilerinin pazara hâkim olmasıyla, eski büyükler pazar kaybederken, yeni oyuncular sektörde büyüyor. Sektöre giren yeni ithalatçılar sektörün gelişmesine katkıda bulunurken, yeni üreticilerin de ortaya çıktığını görmeye başladık.

Türkiye aydınlatma imalatı sektörü son dönemde atağa kalktı. Sektör, son 10 yılda elektrikli aydınlatma ekipmanları imalat sanayinde üretimini iki katından fazla arttırmayı başardı.


Sektörümüzde yeni girmiş olan ya da sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?

Şahsen hayranı olduğum bir sektördeyiz. Yaptığım işi de çok seviyorum. 

Sektör yardımcılarına tavsiyem Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına vermeleridir. Müşteri odaklı özel çözümler üretebilmeleridir. Tasarım ve yenilik odaklı firmalar güçlerini Ar-Ge altyapısından almaktadırlar.

Sektöre girmek isteyen genç girişimci arkadaşlarımızın, birkaç kalem üründe sıkışıp kalmamalarını, bu çeşitlilik içerisinden bir çok farklı ürünler seçerek ticaret yapmalarını yada yeni ürünler tasarlayarak imalat, ihracatını yapmalarını tavsiye ederim.  

Ayrıca, kararlı ve ilkeli çalışarak, her zaman gelecek vaat eden bir sektörde iş yapacaklarını unutmamalarını bilmelerini isterim. 



Barış YILMAZ Bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 


Teknik Elektrik Postası ve değerli ekibine ESSE MODA ailesi adına bana bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ederim.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER