© Teknik Elektrik 2017-2025

Enflasyonda son 48 ayın en düşük seviyesine geldik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyonda son 4 yılın en düşük seviyesine ulaşıldığını belirterek, fiyat istikrarı, döviz piyasalarındaki denge ve artan rezervlerin ekonomide doğru yönde ilerlemeye işaret ettiğini söyledi

İstihdam, sanayi ve üretimdeki artışlara dikkat çeken Bolat, Türkiye’nin gelişmiş ülkeler liginde yer aldığını belirterek, yıl sonunda cari fiyatlarla dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi konumuna yükselmesinin beklendiğini, satın alma gücü paritesine göre ise 11’inci sıraya çıkılacağını söyledi.

“Enflasyondaki düşüş sürecek”

COVID-19 salgını, Rusya-Ukrayna savaşı ve küresel krizlerin ekonomiye etkilerine değinen Bolat, tüm bu zorlukların aşıldığını belirtti. Enflasyondaki düşüşün devam edeceğini vurgulayan Bolat, “Fiyatlardaki enflasyonun aşağıya gelişi, fiyat istikrarı, para ve döviz piyasalarındaki istikrar, döviz dengelerimizin iyileşmesi ve rezervlerimizin artması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Enflasyonda son 48 ayın en düşük seviyesine geldik, daha da gerileyecek” dedi.

Ekonominin son 21 çeyrektir büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Bolat, ihracat artışının ve cari dengedeki iyileşmenin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda Konya ile bağlarına değinen Bolat, sanayiciden esnafa, çiftçiden emekliye kadar toplumun tüm kesimlerinin hizmetinde olmaya devam edeceklerini belirterek, ülkeye hizmet etmenin en büyük onur olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER