İstanbul
02 Aralık, 2025, Salı
  • DOLAR
    42.46
  • EURO
    49.36
  • ALTIN
    5762.1
  • BIST
    11.116
  • BTC
    86990.914$

37 ilde FETÖ operasyonu!


37 ilde FETÖ operasyonu!
FETÖ’YE yönelik son 2 haftadır devam eden operasyonlarımızda, 121 şüpheliden 58 kişi tutuklandı, 29’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

FETÖ’YE yönelik son 2 haftadır devam eden operasyonlarımızda, 121 şüpheliden 58 kişi tutuklandı, 29’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yakalananlar arasında örgütün askeri mahrem yapılanması, öğrenci yapılanması, adliye mahrem yapılanması ve diğer gizli yapılanmalarında faaliyet gösteren kişilerin bulunduğunu belirtti.

Şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, ankesörlü telefonlarla örgüt içindeki şahıslarla iletişim kurdukları ve sosyal medyada propaganda yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınanlardan 58’i tutuklanırken, 29’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemleri ise sürüyor.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlar; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa ve Tokat’ın da aralarında bulunduğu 37 ilde gerçekleştirildi. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler de yakalandı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında, ''Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.'' ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1995719416479175087

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!