© Teknik Elektrik 2017-2025

Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz ama Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefiz" dedi.

Terörsüz Türkiye süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin iç politika, dış politika, ekonomi ve güvenlikte yıllarca birikmiş, zamanla kronikleşmiş sorunlarını çözebileceğini, böyle bir kapasiteye sahip olduğunu tüm dünyaya gösterdiğine işaret etti.

Ülkenin kazanç hanesine yazdırdıkları en büyük başarılarından birinin siyasette diyalog ve uzlaşı kültürünü güçlendirmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Terörsüz Türkiye sürecimizle inşallah bunu yeni bir safhaya taşıyoruz. Süreç sayesinde yalnızca terör sorununu çözmeyi değil, terör tehdidini ve ihtimalini de tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz. Milletimizin arasına örülen bu duvarı yıkalım, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi perçinleyelim, istikbali beraberce inşa edelim istiyoruz. Cumhur İttifakı olarak birlikte başlattığımız bir devlet politikası olarak yine beraberce yürüttüğümüz bu süreçte kısa sürede çok önemli mesafe alındı."

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ile Meclis'in de en geniş katılımla sürece dahil olmasının sağlandığını, ilk üç toplantının verimli bir iklimde gerçekleştiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Temennimiz, bu yapıcı atmosferin korunmasıdır. Cumhur İttifakı, çözümden ve diyalogdan yana olduğunu, sürecin başarısı için halisane bir yaklaşım içinde olduğunu ortaya koymuştur. Gönül ister ki diğer partiler de aynı hüsnüniyetle hareket etsin. Umuyor ve temenni ediyorum ki millete karşı mesuliyet duygusu siyaset kurumunda güçlenerek devam eder. Bakın, her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz ama Terörsüz Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmekle mükellefiz. Şunu burada bir kez daha ifade ediyorum; Türkiye'nin istikbal yürüyüşünde bir dönüm noktasını temsil eden bu hayırlı sürece katkı veren herkes ismini tarihe yazdıracaktır.

Komisyon çalışmalarını maksimalist ve popülist taleplerle yokuşa sürmenin vebali ise çok ağır olacaktır. Her kim siyasi çıkarları uğruna bunu yaparsa açık söylüyorum ne bu millet onun yüzüne bakar ne de gelecek nesiller onu affeder. Sırtında yumurta küfesi olmayanların, sorumluluk taşımayanların bizim ilk günden beri sürdürdüğümüz dikkatli, itinalı, fakat bir o kadar da kararlı tavrımızı anlamakta zorlandıklarını görüyoruz. Bir defa şunun bilinmesini isterim; yapıcı eleştiriye elbette kulak tıkamayız ama yıkıcı eleştiriye, yalana, tahrike, algı operasyonlarına da eyvallah etmeyiz. Yıkım ekibinin bize yüklenmelerine güler geçeriz. Ama bizi övdüklerinde 'Nerede yanlış yaptık acaba' diye kendimizi sorguya çekeriz."

"Bunun heba edilmesine göz yummayacağız"

Erdoğan, çok hassas bir süreç yürüttüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla 86 milyonun emanetini taşıyoruz ve o emanete iğne ucu kadar dahi olsa leke bulaştırmamaya gayret ediyoruz. Aziz milletimiz, asırlardan süzülüp gelen Anadolu irfanıyla, o engin basireti ve sağduyusuyla bizim ne yapmaya çalıştığımızın çok net farkındadır. Şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz bizim bu riske niçin girdiğimizin farkındadır. Muarızlarımız ve hasımlarımız da Terörsüz Türkiye'nin ne demek olduğunun aynı şekilde farkındadır. Burada tekrar ediyorum, Türkiye en kronik sorununu çözmek için tarihi bir fırsat yakalamıştır. Bunun heba edilmesine göz yummayacağız. AK Parti olarak tam kadro vakar içinde, omuzlarımızdaki ağır yükün bilinciyle milletimizin beklentilerine ve partimizin büyüklüğüne yaraşır biçimde aydınlık yarınlara kapı aralayan bu süreci inşallah özenle yöneteceğiz."

Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde, partisinin 24. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda yaptığı konuşmada, Türk edebiyatının anıt isimlerinden merhum Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "değişirken devam etmek, devam ederken değişmek" tanımının siyaset sahnesinde ete kemiğe büründüğü yapının AK Parti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 yıldır sadece aşkla, heyecanla, samimiyetle değil, kendilerini yenileyerek yürüdüklerini belirterek, reformun AK Parti'nin siyasi varlığının devamlılığını sağlayan muharrik gücü olduğunu, reformu 24 yıllık hikayelerinde bir istisna olmaktan çıkardıklarını, hayatın olağan akışı içerisinde kendiliğinden gelişen mutat bir pratiğe dönüştürdüklerini ifade etti.

İlk etapta dönüştürücü reformlarla vesayetçi yapıları gerilettiklerini söyleyen Erdoğan, "Hak ve özgürlükleri genişlettik. Devletle vatandaş arasındaki güveni yeniden tesis ettik. İkinci etapta koruyucu ve tamamlayıcı reformlarla devletin kurumsal kapasitesini güçlendirdik. Güvenlik, savunma, dış politika ve ekonomi alanlarında Türkiye'nin stratejik kabiliyetlerini artırdık." diye konuştu.

"Barış, güvenlik ve istikrar kuşağı kurmakta kararlıyız"

Erdoğan, bu iradeyi aynen devam ettirdiklerini vurgulayarak, bölgede yeni bir oyun sahnelenirken, dünyada yeni bir denklem kurulduğunu belirtti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin istikrarsızlık kuşağıyla çevrelenmeye çalışıldığı artık açık açık dillendirilmektedir. Gazze'deki soykırımın failleri ülkemize yönelik niyetlerini gizleme gereği dahi duymuyor. Suriye'den Doğu Akdeniz'e, Balkanlar'dan Afrika'ya uzanan geniş bir alanda, Türkiye karşıtı bu politikanın emarelerine hepimiz tanık oluyoruz. Ne yapılmaya çalıştığının tabii ki bilincindeyiz. Kuşatma girişimlerini delecek kudrete, basirete, tecrübeye ve kararlılığa da ziyadesiyle sahibiz. Ülkemizi içeride zayıflatmayı, dışarıda hırpalamayı hedefleyen bu politikayı hamdolsun boşa çıkartıyoruz. Sınırlarımızın içiyle birlikte ötesinde de bir barış, güvenlik ve istikrar kuşağı kurmakta kararlıyız. 23 yılda bunun her alanda altyapısını oluşturduk."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER