Yücel Kablo Sayın Ferhat Elal İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yücel Kablo Sayın Ferhat Elal İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 


1973 İstanbul doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 


1991 yılında YÜCEL KABLO SAN.VE TİC. A.Ş.’de çalışmaya başlayarak, elektrik piyasasına adım attım. Şu anda ortağı bulunduğum YÜCEL KABLO A.Ş.’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevime devam etmekteyim. 


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  


YÜCEL KABLO A.Ş. 1975 yılında kurulmuş bir aile şirketidir. 


1994 yılına kadar elektrik kablosu üretimi alanında faaliyet gösterdik. Daha sonrasında, pazarlama şirketi olarak elektrik sektörüne hizmete devam ettik. 


2012 yılında sektördeki faaliyet alanımızı genişletmek amacıyla aydınlatma ürünleri ithalatına başladık. 


YÜCEL KABLO A.Ş. olarak yaptığımız faaliyetleri ve yol haritasını birkaç ana başlıkta paylaşacak olursam; öncelikli olarak yerli üretici kimliğini kazanarak teknoloji dahil tüm ana kalem ürünlerde firmamızın dışa bağımlılığını minimize etmek, Powerline, YCL, All Light  gibi markalarımızı yurtiçi ve yurtdışı alanlarında vazgeçilmez markalar olarak inşaa etmek, hem çalışanlarımıza hem de milli değerlerimize yüksek oranda katkıda bulunmak diyebilirim. Bunlar yol haritamızın ana başlıkları olarak özetlenebilir. 

 

Markalarımızın sahada yükselen değeri, her gün artan istihdam ve yatırımlar, bizle çalışan firma ve yol arkadaşlarımızın mutluluğu sanırım bunların göstergesi sayılabilir. YÜCEL KABLO A.Ş. olarak, aydınlatma malzemesi ithal eden bir firma iken, kısa bir zamanda milyonlarca adet aydınlatma malzemesi üreten bir firma olmamız bunun en büyük göstergesidir. 


Kurumsal çatı altındaki tüm markalarımızla, bu bilinçle müşteri odaklı çalışmakta ve her geçen gün kendimizi geliştirmekteyiz. Ürün ve hizmetlerimizi tercih eden müşterilerimizin markamıza olan güvenleri, kendimizi her alanda daha üst standartlara taşımamızın en büyük sebebidir. Bu gelişim süreci tüm çalışanlarımız ile birlikte, hedeflerimizin ilham kaynağıdır. 


Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Elektrik ve aydınlatma sektörü olarak ülkemiz ve ülkemizdeki müteşebbis ruh, köklü bir maziye sahip olmakla birlikte, elektrik ve elektronik gibi çok değer arz eden sektörlerde köklü mazisine uygun atılım ve teşebbüsleri tam anlamı ile gerçekleştiremiyor diye düşündüğümü itiraf edip, bu sektörlerin bünyesinde faaliyet gösteren tüm arkadaşlarıma AR-GE, inovasyon, tutundurma (markalaşma) alanlarında faaliyetlerini rekabetçi dünya koşullarına uygun olarak geliştirip arttırmayı öneriyorum. Bu konularda gerekli faaliyetleri yapan tüm müteşebbis firma ve girişimci arkadaşların, geleceğimizin parlayan yıldızları olacağına inanıyor ve ben de bu insanlardan olmaya, hem kendim hem ülkem adına gayret gösteriyorum. 


Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 


Sektördeki aşırı rekabet ve bağımlılıklar haliyle sahada kalitesizlik ve fiyat kırılımlarına sebep olduğundan, aynı mantıkta hareket etmemek gerçekten özveri ve fedakârlık isteyen bir durum. YÜCEL KABLO A.Ş. olarak kalite ve hizmete verdiğimiz değerin orta vadede pozitif olarak bize yansıyacağına olan inancımız tamdır, tecrübelerimiz de bu doğrultudadır.


Sektöre yeni giren arkadaşlara tavsiyem; sadece satış odaklı faaliyetler değil, ihtiyaca ve kaliteye odaklı (AR-GE, inovasyon ve tutundurma temelli) faaliyetler yürütmeleri, tüm faaliyetlerini yerli ve milli olabilecek şekilde organize etmeleri, haksız ve hukuksuz yol ve yöntemlerden uzak durmalarıdır. 


Sayın Ferhat Elal bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 


Şahsım ve firmam adına sizlere de sektörümüze verdiğiniz hizmetten dolayı teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. 




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nilson, Elcom Uluslararası Elektrik, Endüstriyel Aydınlatma ve Otomasyon Fuarı’na katıldıÖnceki Haber

Nilson, Elcom Uluslararası Elektrik, End...

Öntaş Aydınlatma Sayın Öngün ÖNCE İle SöyleşiSonraki Haber

Öntaş Aydınlatma Sayın Öngün ÖNCE İle Sö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar