Yerli Üretimde Kadının Gücü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli Üretimde Kadının Gücü

İş gücünde kadın istihdamına önem veriyor ve bünyemizde bulunan tüm çalışanlarımıza güvenli, eşitlikçi ve sürekliliğe sahip bir çalışma ortamı sunmayı kendimize asli görev olarak tanımlıyoruz. Başta üretim alanında olmak üzere, satış destekten Ar-Ge’ye, muhasebeden teknik servise tüm bölümlerde kadın istihdamı sağlıyoruz. Mesleğin ve sektörün cinsiyeti olmadığını biliyor, ülkemize katma değer sağlamak için kadın erkek tüm gücümüzle çalışıyoruz. 

TÜİK’in Şubat 2022 yayınına göre Türkiye’de nüfusun iş gücüne katılım oranı %52,6 olarak açıklanırken, kadınların iş gücüne katılımı ise %34,2 olarak gerçekleşti. Bu oran Türkiye’de 21 milyon 304 bin kadının yasal olarak iş gücüne dahil olmadığını göstermek-tedir. İş gücüne dahil olan 11 milyon kadının %18,6’sı ise ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadır. Sonuç olarak Türkiye’de sadece 9 milyon kadın ücretli veya yevmiyeli, işveren veya kendi hesabına ücretli olarak çalışmaktadır. 

Sektörel dağılıma baktığımızda ise çalışan kadınların %60’ı hizmet sektöründe ve %22’si ise tarım sektöründe çalışmaktadır. Geri kalan kadınlar (1 milyon 620 bin kadın) sanayi ve inşaat sektöründe çalışmaktadır. Üretim tesisleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de erkek egemen yapıya sahiptir. Araştırmalara göre Amerika Birleşik Devletleri’nde üretim yapılan tesislerde kadın çalışan sayısı erkek çalışan sayısının yaklaşık üçte biri kadar.

Multitek Elektronik’te ise üretimde çalışan ekibimizin yarısı kadınlardan oluşuyor.  Günümüzde çalışan kadınların yaşadıkları zorlukların başında, tüm ev işlerinin sorumluluğunun da kadına yüklenmesi geliyor. Kadın bir yandan işteki görevini sürdürürken, eve döndüğünde de mesaisi bitmiyor ve ev işlerini tamamlaması bekleniyor. Kadınlar çalışma yaşamına aktif bir şekilde katılsalar da, evde toplum tarafından kabul edilmiş cinsiyete dayalı iş bölümü devam etmekte ve ev işlerinin birçoğu da kadınlar tarafından yapılmakta.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkan Aydınlatma Muğla ve Eskişehir Emniyet Genel Müdürlüklerini AydınlattıÖnceki Haber

Alkan Aydınlatma Muğla ve Eskişehir Emni...

Günsan'dan Sevgiliye Özel TasarımlarSonraki Haber

Günsan'dan Sevgiliye Özel Tasarımlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar