Üç kaynaklı ilk hibrit santral geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üç kaynaklı ilk hibrit santral geliyor
Cengiz Enerji, ilave güneş santrali yatırımı ile en büyük hibrit elektrik üretim tesisine dönüşen Kaleköy Hidroelektrik Santrali'ni şimdi de rüzgar santrali ile güçlendirecek. Böylece dünyanın üç kaynaklı ilk hibrit elektrik üretim tesisi ortaya çıkacak.

Ortaklıkları dahil, kontrol ettiği yaklaşık 5000 megavatlık kurulu gücüyle Türkiye elektrik üretim sektörünün önde gelen oyuncularından Cengiz Enerji, bu alandaki yatırımlarına devam ediyor. Doğalgaz dağıtım faaliyetleri alanında da rol oynayan Şirket, elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetleri de sunuyor.

Cengiz Enerji elektrik üretim yatırımlarında özellikle yenilenebilir kaynaklara yönelmiş durumda. Yakın geçmişte dünyanın en büyük HES-GES hibrit elektrik üretim tesisini hayata geçiren Cengiz Enerji, bu alandaki farklı çözümleriyle önümüzdeki dönemde de adından söz ettirmeyi hedefl iyor. 

Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz: Halihazırda 4775 magavat (MW) kurulu gücümüz var. Şirketlerimizin bir kısmı ortaklı. Sadece bize ait kurulu gücümüz 2.908 megavat. Termik ve güneş enerji santrallerimizin bazılarında Alarko ile ortak olduğumuz Cenal şirketimiz bulunuyor. Yine Özaltın Holding’le yüzde 50’şer hissesine sahip olduğumuz Kalehan Enerji şirketimiz var. Dağıtım işinde Kolin Grubu ile ortağız. Kolin ile bazı güneş enerji santrallerimizde de ortaklığımız söz konusu.

Nükleer enerji iki başlıkta ele alınmalı

■ Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz, nükleer enerjide çevre ve güvenlik olarak sınıfl anabilecek iki konu başlığı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çevre konusunu kendi başına ele alırsak nükleer enerjinin çevreye negatif bir etkisi olmadığını görüyoruz. Yani atmosfere karbon salmıyor. Bu nedenle burada daha önemli konu, güvenlik. Güvenlik sağlandığı taktirde, nükleer enerjinin elektrik üretiminde önemli bir kaynak olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye pek çok kaynaktan enerji üreten bir ülke; nükleer de bunlardan biri olacak. Kaynak çeşitliliğinin, sadece enerji alanında değil her sektörde arz güvenliğine büyük katkısı var. Siz her ne kadar enerji penceresinden bakmamı istiyor olsanız da ben nükleer teknolojiye sahip olmayı daha çok önemsiyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik ve doğal gazda kademeli tarife yoldaÖnceki Haber

Elektrik ve doğal gazda kademeli tarife...

Özgür Elektrik - KaraköySonraki Haber

Özgür Elektrik - Karaköy

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar