Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim derecelendirme notu Yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim derecelendirme notu Yükseldi

Kurumsal yönetim ilkelerine uyumu her sene Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yetkilendirdiği derecelendirme kuruluşları tarafından incelenen Türk Prysmian Kablo’nun, 2021 yılı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu belirlendi. Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan çalışmada Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 1,21 puanlık artış ile 100 üzerinden 95,24 olarak güncellendi.

İlk derecelendirmenin yapıldığı 2009 yılından bu yana “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” performansını 13 yıldır sürekli artırarak istikrarını koruyan Türk Prysmian Kablo, 95,24 notuyla Borsa İstanbul A.Ş. Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki yüksek derecesini bu yıl da korumaya devam etti.

Alanındaki geniş tecrübesi ve köklü ilişkileri ile öne çıkan Türk Prysmian Kablo,  kurumsal yönetim ilkelerine uyum seviyesinin artırılması yönünde de önemli çalışmalara imza attı. Değerlendirme yapılan dört alanda bu sene de  yüksek not alarak başarısını bir kez daha kanıtlayan şirket;  ‘Pay Sahipleri’ değerlendirmesinde 95,36; ‘Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık’ değerlendirmesinde 97,99; ‘Menfaat Sahipleri’ değerlendirmesinde 98,14 ve ‘Yönetim Kurulu’ değerlendirmesinde 91,93 alarak bu alandaki üstünlüğünü gösterdi. Türk Prysmian Kablo, aldığı yüksek notlarla Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne üst düzeyde uyum sağladığını, tüm politika ve önlemleri uygulamaya aldığını, şirketin yönetim ve iç kontrol mekanizmalarının etkin bir şekilde sağladığını teyit etti. 

“Kurumsal ilkelere bağlılık vizyonumuzla yükselişimizi sürdüreceğiz”
Kurumsal derecelendirme notunu 13 yıldır yükseltmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, elde ettikleri bu başarıyla ilgili şunları söyledi: “Biz ‘şeffaflık’, ‘hesap verebilirlik’, ‘sorumluluk’ ve ‘adillik’ ilkelerimiz doğrultusunda 2009 yılından bu yana kendimizi bağımsız şekilde kurumsal yönetim derecelendirme çalışmasına tabi tuttuk. Sektörümüzün tek halka açık şirketi olarak her yıl notumuzu yükseltmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Prysmian Kablo olarak ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluğu faaliyetlerimizin tüm alanlarına entegre etmek ve paydaşlarımız ile toplum için değer yaratmak üzere iş modelimizi güçlendirerek, bu amaca etkin ve aktif bir şekilde katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Yüksek değer yaratan yatırım şirketi olma vizyonumuz, kurumsal kültürümüz ve çevik yapımız ile ülkemizin ihtiyacı olan yatırımları gerçekleştirmeye hız kesmeden devam edeceğiz.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prestijli Projelerin Tercihi; GünsanÖnceki Haber

Prestijli Projelerin Tercihi; Günsan

Siemens Türkiye, Karbon Salımını Yüzde 70 AzalttıSonraki Haber

Siemens Türkiye, Karbon Salımını Yüzde 7...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar