Tors Elektrik Sayın Gürkan TOSUN İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tors Elektrik Sayın Gürkan TOSUN İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 


27 Nisan 1972 Bingöl doğumluyum. Aslen ELAZIĞ’ lıyım. Evli ve bir çocuk babasıyım. 

İş hayatına okul zamanlarımda başladım. Okuldan her fırsat bulduğumda, kendi iş yerimiz de olmasına rağmen, başka firmada çalışıyordum. Bu durum yaklaşık olarak 5-6 sene sürdü. Kendi işimiz yerine başka bir firmada çalışmak bana iş hayatını gerçek yüzüyle gösterdi. Bu durum çok iyi bir hayat deneyimi oldu benim için. 

Patronum hep söylerdi bana; “ticarette altın kural; tatlı dil, güleryüz, yaptığın işi severek yapmak ve ödeme planı, yapacağınız ödemeler, insanı ticarette başarıya götürür. Ne iş yaparsanız yapın işinizi hakkı ile dürüstçe yapın, sadece günü kurtarmayı düşünmeyin. Firmanız aynı çocuklar gibi ilgi ve emek ister. Besler büyütürsünüz ve sonrada Allah nasip ederse meyvesini yemeye başlarsınız. Doğruluktan ayrılmadan ne kadar ilgi gösterir başında olursanız o kadar bereketli ve uzun ömürlü olur.” 


Kısacası ne iş yaparsanız yapın işinizi hafife almayın ve bir günlük düşünmeyin. Müşterilerinize bir kerelik hizmet etmeyin ki devamı gelsin. İşinizi özveriyle severek yaparsanız, karşılığını muhakkak fazlası ile görürsünüz buna emin olun.   


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  


Firmamız 1983 yılında ticaret hayatına başlamıştır. Bende 1993 yılında bu yana bir fiil firmamızda müşterilerimize ve piyasamıza severek hizmet etmekteyim. Firmamız başta piyasamız olmak üzere elektrik sektörüne elektrik malzemeleri satışını yapmaktayız. İhtiyaç duyulan ve ana kalemler diye tabir ettiğimiz (Her türlü kablodan şalt ürünlerine, anahtar prizden aydınlatma ürünlerine ) pek çok markaya ait ürün grupları devamlı stoklarımızdadır.  

Geçmişte kazandığımız bilgi ve tecrübe ile dürüst ticaret ahlakımızdan taviz vermeden firmamızı gelecek günlere taşımak, ilke edindiğimiz hedeflerimizdendir. 


Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Piyasamız eskiye nazaran daralmaya başlıyor. Bence gerçek reel ticarete doğru gidiyor. Bu durum rekabeti arttırdığı gibi kar marjlarını da düşürmekte ve firma bazında piyasamızı silkeleyecektir. Gerçek öz sermayesiyle çalışan firmaların ciddi anlamda ayakta duracağını düşünüyorum.

 

Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 


Piyasamız elbette ki geleceği olan bir piyasa. Sürekli gelişen ve gelecek vaat eden piyasamızda gençlere; herkesten çok çalışarak, kaliteli hizmet ve ürün sunarak ve en önemlisi ticaret ahlakında asla vazgeçmeden girişken olmalarını dürüst ticaret yapmalarını tavsiye ediyorum. 

Başkalarının tecrübelerini, tekrar yaşayarak tecrübe etmesinler. Mesailerini ve paralarını bu şekilde tüketmesinler. Piyasamızdaki omurgalı firmaları incelesinler, çalışma şekillerini, hizmet anlayışlarını örnek alıp, firmalarına gelecek planları yapsınlar. 


Sayın Gürkan Tosun bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 


Teknik Elektrik ailesine güler yüzlü yaklaşımlarından ve bize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu piyasayı ayakta tutan şey samimiyet ve güler yüzlülüktür. Başta piyasamız olmak üzere tüm meslektaşlarıma hayırlı bereketli işler dilerim. 



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öntaş Aydınlatma Sayın Öngün ÖNCE İle SöyleşiÖnceki Haber

Öntaş Aydınlatma Sayın Öngün ÖNCE İle Sö...

Türk Prysmian Kablo yetkilileri Dubai Middle East Electricity Fuarı’ndaydıSonraki Haber

Türk Prysmian Kablo yetkilileri Dubai Mi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar