TOGG’un Seri Üretime Geçmesiyle Yılda 100 Bin Araç Üretilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOGG’un Seri Üretime Geçmesiyle Yılda 100 Bin Araç Üretilecek
Türkiye’nin ilk yerli, milli ve elektrikli otomobiline ev sahipliği yapacak olan Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrika alanında inşaat hızla devam ediyor.

Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı İzleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından yayınlanan genelge ile Türkiye’de kullanılan elektrikli araç sayısının arttırılması hedeflenirken, halen yaklaşık 3 bin adet olan elektrikli araç sayısının da 2023 yılına kadar 10 bini bulması öngörülüyor. Bursa’nın Gemlik ilçesindeki üretim tesislerinde inşaatı hızla devam eden Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un da seri üretime geçmesiyle yılda 100 bin elektrikli aracın kullanıma katılması bekleniyor.

Elektrikli araç kullanımının bu denli yaygınlaşacak olması elektrikli şarj istasyonlarına olan ihtiyacı da artıracak. Alt ve üst yapı yatırımlarıyla Bursa’yı geleceğe hazırlarken, teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, elektrikli otomobil kullanımının yaygınlaşmasına yönelik altyapı yatırımlarına da hız verdi.

Bursa’da, şarj istasyonu sayısının artmasıyla önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak!

Bursa yerli otomobile hazırlanıyor

Yerli, milli ve elektrikli otomobil üretiminin üssü olan Bursa’yı geleceğin teknolojisine hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı marifetiyle elektrikli araç kullanımına yönelik altyapı çalışmalarına başladı. İlgili firmalarla yapılan görüşmeler ve saha çalışmaları neticesinde kent merkezinde yaklaşık 25 ayrı noktada kurulması planlanan elektrikli araç şarj istasyonlarıyla ilgili yer tespiti çalışmaları yapıldı.

Elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması düşünülen noktalar seçilirken, ana arterlere ve merkez bölgelere yakınlık,  vatandaşların şarj istasyonuna araçları ile kolay giriş-çıkış yapabilmesi, özellikle şehirlerarası seyahat eden vatandaşların araç bataryaları şarj edilirken dinlenebilecekleri ve yiyecek-içecek gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekânların bulunması gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.  Halen kent merkezinde 1300 elektrikli araç ve 800 elektrik motorlu bisikletin bulunduğu Bursa’da, şarj istasyonu sayısının artmasıyla önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
A Milli Futbol Takımı'nda Dünya Kupası Elemeleri hazırlıkları başladıÖnceki Haber

A Milli Futbol Takımı'nda Dünya Kupası E...

Ermenek Barajında Üretilen Enerji ile Ekonomiye 3,5 Milyar TL Katkı sağlandıSonraki Haber

Ermenek Barajında Üretilen Enerji ile Ek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar