Togg’un 2023 planı 20 bin adet üretim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Togg’un 2023 planı 20 bin adet üretim
Gemlik Kampusu’nun açılışının ardından CEO Gürcan Karakaş ve ‘Babayiğitler’ olarak bilinen Togg ortakları sorularımızı yanıtladı. İlk etapta 100 bin adet kapasiteli bir tesis kurduklarını belirten Karakaş, “100 bin adetlik kapasite kurduysak haftaya pazartesi bu 100 bin adede ulaşılmayacak. Zaten bir modelle de 100 bin adede ulaşılmaz. Bizim önümüzdeki seneki planımız 20 bin civarında” dedi.

TOGG, 29 Ekim’de düzenlenen törenle elektrikli otomobillerini üreteceği Gemlik Kampusu’nun açılışını gerçekleştirdi. Akşam 18.00’da Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın sunumuyla başlayan açılış töreni saat 20.00’a kadar devam etti. 4 bine yakın kişin katıldığı törenin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve şirketin ortakları sorularımızı yanıtladı. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, ihracat planlamasına ilişkin soru üzerine, her markanın önce kendi memleketinde ve ülkesinde başarılı olmasına inandıklarını söyledi.

‘TEK MODELLE 100 BİNE ULAŞILMAZ’

Karakaş, konuşmasında Togg’un satışa sunulacağı ilk yıl ne kadarlık bir üretim gerçekleşeceğini de ilk kez duyurdu. Teknik açıdan üretimin kademeli olarak arttığını dile getiren Karakaş, “Buraya sıfırdan bir tesis kurduk, yeni bir ekip kurduk ve teknik olarak bir imalatın belli adetlere, belli hızla yüksek adetlere ulaşması gerekiyor. Yani bugün biz buraya 100 bin adetlik kapasite kurduysak haftaya pazartesi bu 100 bin adede ulaşılmayacak. Zaten bir modelle de 100 bin adede ulaşılmaz. Bizim önümüzdeki seneki planımız 20 bin civarında” dedi.

MOBİL SERVİS ARAÇLARI

İhracat için kendilerine 15-18 aylık bir süre belirlediklerini hatırlatan Karakaş, “Bu başarımızı ispatladıktan sonra da yurtdışında, özellikle Avrupa’da hangi ülkelere gideceğimizin önceliklerinin belirlenmesiyle beraber şimdiden çalışmalara başladık. Yakın zamanda da açıklarız ama şu an için çok erken” ifadelerini kullandı. Karakaş, Togg’un servis ağıyla ilgili olarak da, “Servis hizmetini doğrudan biz vermek istiyoruz. Çünkü şöyle düşünün; olayın sadece bir servis boyutu yok. Dolayısıyla bizim ülkemizde 7 ayrı bölgede 20’ye yakın servis noktamızla, artı mobil servis araçlarımızla biz bu hizmeti vereceğiz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOSGEB destekleri devam ediyorÖnceki Haber

KOSGEB destekleri devam ediyor

Dünyada ilk kez Türkiye'de geliştirildi: El yakmayan yerli ocakSonraki Haber

Dünyada ilk kez Türkiye'de geliştirildi:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar