Savunmaları da alçakça

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Savunmaları da alçakça
FETÖ’nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’i şehit eden katiller hesap vermeye başladı. Halisdemir'e ilk kurşunu sıkan Fatih Şahin ve Mihrali Atmaca'nın da aralarında olduğu sanıklardan ifade verenler üç maymunu oynadı. Baş cuntacı Semih Terzi'nin emir subayı Ahmet Kara, haini övmeye doyamadı.

Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin hüsrana uğramasında önemli rol oynayan Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeciler hesap vermeye başladı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Halisdemir'e ilk kurşunu sıkan Fatih Şahin ile yaralı halde yerde yatarken ateş eden Mihrali Atmaca'nın da aralarında olduğu 18 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmada adeta üç maymunu oynayan ve emir komuta zincirine sığınan cuntacılar, ÖKK ekibini Ankara'ya getiren darbeci Semih Terzi'yi övmeye doyamadı.

HALİSDEMİR'İN EŞİ GÖZLERİNİN İÇİNE BAKTI

Duruşmaya, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Ademoğlu başkanlık ederken, geçen ay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen Yüksel Kocaman ilk kez iddia makamında yer aldı. Duruşmada, şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ile ÖKK'da olay gecesi darbeciler tarafından yaralanan İsmail Oğuz salonda müşteki olarak yer aldı.

KARGA TULUMBA ÇIKARDILAR

Darbe gecesini soğukkanlılıkla anlatan hainlerden Semih Terzi'nin emir astsubayı sanık Ahmet Kara, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı: “Helikopterle Özel Kuvvetlere indik. Terzi'nin etrafında tim güvenlik önlemi almıştı. Sağ taraftan ağaçların arasından ateş geldi zannettim, birkaç el silah sesi oldu. Koşarak kapıya doğru gittim, 'Ambulans' diye bağırdılar. Emir astsubayının odasından reviri aradım, ambulans istedim. Bu sırada asansörden Semih Terzi'yi karga tulumba getirdiler." Kara, cuntacı general Semih Terzi'yi övmeye doyamadı. Kara, “Semih Terzi'nin böyle bir şeyin içinde bulanacağı aklıma bile gelmedi. Özel Kuvvetlerde tabur komutanlığı yapmış, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nda özel kalem müdürlüğü yapmış, ÖKK'nin iyi bir tugayına gelmiş bir kişi. Kilis'te 7 ay DEAŞ'a mermi yağdıran Semih Terzi idi. Bu adamın, hain olacağı, böyle bir girişimde bulunacağı aklıma gelmedi" dedi.

FETÖ'DEN HABERİ YOKMUŞ

Daha sonra Terzi'nin yanında ÖKK'ye giden Astsubay Ali Güreli savunma yaptı. FETÖ ile bir ilişkisinin olup olmadığı sorulan ve adeta mahkeme heyetiyle dalga geçen Güreli, “FETÖ üyeliği gibi bir şeyim yok. Ben böyle bir şey olduğunu bile bilmiyorum, böyle bir yapıdan haberim yoktu. Ben gündemi takip etmiyordum. Cemaat okulları falan derlerdi alakadar olmazdım" karşılığını verdi. “15 Temmuz'u kim yapmış olabilir? sorusuna, Güreli, “İçimizde oluşan hainler" yanıtını verdi.

Hem katil hem yüzsüz

Ömer Halisdemir'e ilk kurşunu sıkan darbeci eski Binbaşı Fatih Şahin savunmasında, Ankara'ya gittiklerinden haberlerinin olmadığını iddia etti. Şahin, uçaktaki diğer personelin aksini söylediğini hatırlatan mahkeme başkanına iddiasını tekrarladı. Bunun üzerine söz alan sanık Mihrali Atmaca ise Fatih Şahin'in uçaktayken Ankara'ya gideceklerini söylediğini bizzat duyduğunu ifade etti. Şahin, Özel Kuvvetler'i teslim almaya gelen Semih Terzi'yi öldüren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit etmesini ise “meşru müdafaa" olarak göstermeye çalıştı.

Şahin, Halisdemir'in vurulduğu ana ilişkin ise şu savunmayı yaptı: "Bir anda ateş açıldı ve bir kişinin 'ahh' diye bağırarak yere düştüğünü gördüm. Personel sağ tarafa doğru ateş etmeye başladı. Ben de ateş ettim. Karşı taraftan ateş edildiğini sandım. Meşru savunma sınırları içinde bu eylemi gerçekleştirdim. Halisdemir'e ateş ettiğimi bilmiyordum." Olay anına ilişkin ortaya çıkan görüntüler ise Şahin'in beyanlarını yalanlar nitelikte. Görüntülere göre, ağaçlık alana doğru kaçan Halisdemir'e ilk kurşunu sıkanın Şahin olduğu açıkça görülüyor.

Aslanım diyerek alnından öptü

Mahkeme Başkanı Ademoğlu'nun, “Milletin namusunu korumak için verilen silahlar millete döndü, sen bunun farkında değil misin?" sorusuna, Güreli, “Öyle oldu" yanıtını verdi. Sanık avukatlarından Basri Aydın'ın, “Zekai Aksakallı Paşanın, darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda birini öpüp tebrik ettiği söyleniyor. Bu kişi kim?" sorusuna, Güreli, “Zekai Aksakallı, 'darbeci haini vuran kahraman aslanım' diyerek, yerde vurulmuş halde yatan Ömer Halisdemir'i öptü" yanıtını verdi.

Bilseymiş vururmuş

Ahmet Kara, terör örgütü FETÖ ile kesinlikle bir bağının bulunmadığını iddia etti. Kara, şunları savundu: “Şehit Halisdemir darbe olduğunu anlamış, bu bilgiye sahip olsaydım, ben de bu iş daha başlamadan Terzi'yi vururdum. 'Uçağın içinde' deselerdi yapmazdım ama Halisdemir'in bildiği bilgiye sahip olsaydım ben de yapardım. Gönüllü veya isteyerek değil, zorla emir astsubayı yapıldım. İstemediğimi söylediğimde de 'Dişini sık' diye uyarılmıştım."

yenisafak.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye ile Rusya arasında askeri teknik işbirliğiÖnceki Haber

Türkiye ile Rusya arasında askeri teknik...

7 soruda Hükümet SistemiSonraki Haber

7 soruda Hükümet Sistemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar