Prysmian Group’tan Dünyanın ilk 180μm’lik fiber Optik Kablo Kurulumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prysmian Group’tan Dünyanın ilk 180μm’lik fiber Optik Kablo Kurulumu
Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, FTTX ve 5G ağlar için son teknoloji ile Sirocco Extreme mikro kablolar üretti. Dünyada ilk kez Almanya’da kurulumu gerçekleştirilen 180μm’lik optik fiberli kablolar sayesinde, çok sayıda ev ve şirket yüksek performanslı FTTx ve 5G ağından yararlanma fırsatına sahip olacak.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un son teknoloji Sirocco Extreme kabloları mikro boru sistemleri için üretildi. Grubun gerçekleştirdiği ilklere bir yenisini daha eklemesini sağlayan ve ilk olarak Almanya’da ülkenin kamu hizmetleri tedarikçisi Stadtwerke Landau a.d.’ye üretilen ve teslim edilen bu kablolar, dünyadaki ilk 180μm optik fiberli kablo olma özelliğini taşıyor. 

“En yüksek fiber yoğunluğa sahip” 
Sirocco Extreme’in üretimine imza atan Prysmian Group’un 50 ülkedeki 106 fabrikasından biri olan Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè, “Dijitalleşmenin hayatımızın bir parçası haline geldiği bu dönemde, çoğu şirketin evden çalışma sistemine geçiş yapması ve uzaktan eğitim süreci, fiber optik teknolojilerin ve altyapı yatırımlarının önemini büyük ölçüde artırdı. Dünya olarak 5G teknolojisine geçişin hızlandığı bir dönem yaşıyoruz. Mevcut ürünler arasında en küçük çapa ve mikro kablolar içinde en yüksek fiber yoğunluğa sahip olan Sirocco Extreme, pazardaki ilk 180μm optik fiberli kablo olarak daha hızlı, daha uygun maliyetli ve çevre dostu kurulum imkanı sunuyor. Bu büyük dönüşüm sürecine dünyada bir ilki gerçekleştirerek destek olan Prysmian Group’un bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Yüksek performanslı, güvenilir fiber ağlar, gelecekte veri darboğazları riskini azaltabilecek” diyen Prysmian Group’un Telekom Çözümleri Bölüm Başkan Yardımcısı Toni Bosch sözlerine şöyle devam etti: “Fiber optik altyapısını genişleten birçok şehir ve toplum için kırılma noktası maliyettir. Mevcut altyapıdaki boru sisteminde, genellikle daha fazla fiber için fazla yer kalmaz. Bu da ilave inşaat maliyetlerine ve internet kesintilerinde artışa sebep olur. Bu sorunu çözmek için son derece kompakt ve bükülebilir Sirocco Extreme ürün yelpazesini sunuyoruz.”

Sirocco Extreme kablolar, 8,7 fiber /mm² yoğunluğu ile 8 milimetrelik bir mikro boruya döşenebiliyor. 96 ile 522 fiber arasında ve 4,5 ile 7,5 milimetre dış çapta üretilen bu kablolar, optik ve mekanik performans için uluslararası standartlara uygundur. Bugüne kadar alanının en iyisi olan Sirocco mikro kablosundan yüzde 40 daha küçük olan Sirocco Extreme kabloları yerden kazandıran tasarımı ile fiber optik kablonun mevcut altyapılara verimli bir şekilde döşenmesini sağlıyor. Ayrıca, dakikada 130 m kablo üfleme imkanı ile kurulumu daha kolay ve hızlı olan bu kablolar, proje yöneticilerinin genel ağ genişletme maliyetini önemli ölçüde azaltmasına destek oluyor. Prysmian Group’un sürdürülebilirlik bakış açısını da destekler şekilde, kapsamlı inşaat işlerinden kaçınarak daha az hammadde tüketilmesini sağlayan Sirocco Extreme kablolar, çevre dostu olmalarıyla da diğer pek çok kablo arasından bir adım öne çıkıyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2021, DİJİTAL ATILIMLARIN VE YENİ PAZARLARIN YILI OLACAKÖnceki Haber

2021, DİJİTAL ATILIMLARIN VE YENİ PAZARL...

Dünyanın enerji ve haberleşme kablosunda ‘Made in Türkiye’ imzasıSonraki Haber

Dünyanın enerji ve haberleşme kablosunda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar