OSRAM Yeni Nesil Led Teknolojisi ile Büyüyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSRAM Yeni Nesil Led Teknolojisi ile Büyüyecek

Otomotiv sektörünün lokomotif güçlerinden biri olan aydınlatma segmenti, endüstrinin gelişimine ve rekabet gücünün artmasına büyük fayda sağlıyor. Geleneksel lambaların yerine LED lambaların geçmesi, mekanik aksam ve parçaların yerine elektronik parçaların kullanılması, akıllı aydınlatma sistemlerinin binalardan şehir aydınlatmalarına doğru yayılması gibi devrimsel nitelikte gelişmelere ev sahipliği yapan bu sektör, giderek büyük bir ivme kazanıyor. Bu anlamda aydınlatma sektörü için Türkiye’nin önemli bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Osram Türkiye CEO’su Can Dikmen; 2021 yılında Türkiye’de pazar payına büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. 

“Türkiye’nin pazar dinamikleri sayesinde iyi bir yılı geride bıraktık”
Işığın sunduğu olanakları kullanarak bireylerin ve toplumların yaşam kalitesini iyileştirme hedefiyle hareket ettiklerini ifade eden Osram Türkiye CEO’su Can Dikmen; “Küresel bir krizle karşı karşıya kaldığımız 2020 yılı tüm sektörler için zor geçti. Özellikle de yılın ilk yarısında bir duraklama dönemi yaşadığımızı söyleyebiliriz. Ancak daha sonra gelen yeni normalleşme adımlarıyla birlikte sektörler de hareketlenmeye başladı. Özellikle de bizim sektörümüz açısından Türkiye’nin pazar potansiyeli ve dinamikleri sayesinde nispeten iyi bir yılı geride bıraktık. Biz Osram olarak Türkiye’de pazar lideri olarak her yıl çift rakamlı büyümeye devam ediyoruz. 2019 yılını da yüzde 10’un üzerinde bir büyümeyle kapatmıştık, 2020 yılında dünya genelinde yaşanan belirsizliklere rağmen 2019’daki ivmemizi koruduk. 2020 ticari yılımız sonunda DS ve otomotivin katkıları ile € bazlı olarak bir önceki seneye göre 10% büyüme sağladık” dedi.

Sözlerini şu şekilde sürdüren Dikmen; “Sektöre öncülük edecek birçok yenilikçi ürün geliştirdik. Performans lambaları serisi olarak adlandırdığımız ve gece görüş özelliğiyle öne çıkan Xenon ailesinin en güçlü üyelerinden olan, yüzde 200’e kadar daha fazla parlaklık sağlayan Night Breaker Laser ve tüm halojen farlı araçlarda %100 daha fazla parlaklık sunan Night Breaker Silver büyük ilgiyle karşılandı. Geliştirdiğimiz bu yüksek ışık sağlayan lambalar ortalamanın üstünde gösterdiği performans ile sürücülerin yolu daha net görmesini sağlıyor. Aynı zamanda Türk otomotiv sektörünün önemli firmalarından Martaş ve Dinamik Otomotiv ile işbirliği gerçekleştirdik. Bu işbirliği ile Türkiye genelinde tüm satış noktalarında ürünlerimizle yer almaya başladık.” dedi.

Koronavirüse karşı güçlü koruma sağlayan ürünler geliştirildi
2020 yılının en belirleyici unsurunun pandemi olduğunu söyleyen Can Dikmen; “Koronavirüse karşı verdiğimiz küresel savaşa katkıda bulunmak amacıyla UV-C dezenfeksiyon sistemleri geliştirdik. Bu sistem uluslararası onay alarak ilk etapta Çin’in Wuhan ve Pekin kentlerinde hastanelere ve huzurevlerine gönderildi. %99.9’luk bir güvenirlik oranı ile virüs ve bakterileri yok ettiği Çinli otoritelerce de onaylanan UV-C sistemimiz uluslararası kullanım lisansıyla birlikte hastane ve kamusal alanlar gibi sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerde virüslere karşı dezenfeksiyon sağlıyor. Bu sistem ile kullanım alanı ve sağladığı avantajlarla sektörde birçok ilke imza atmış olduk” dedi

2021 yılında inovaif yatırımlar devam edecek
2021 hedeflerinin rotasını ARGE ve inovasyon odaklı bir çalışma anlayışının belirlediğini söyleyen Dikmen; “Sanal gerçeklikten otonom sürüşe, akıllı telefonlardan binalarda ve şehirlerdeki akıllı aydınlatma çözümlerine kadar çok çeşitli uygulamalarda kullanılmak üzere teknolojiler geliştiriyoruz. Teknoloji odaklı bir iş yapıyor, yeni nesil mühendislik anlayışını ve yenilikçi yaklaşımını şirket politikalarımızdan biri olarak kabul ediyoruz. 21. yüzyılın teknolojik dinamikleri karşısında her zaman hızlı, efektif, kolay adapte olabilen, tüm süreçlerini bu dinamiklere entegre edebilen bir yönetim mekanizmasıyla çalışıyoruz. Özellikle Night Breaker Laser’in üretiminde tercih ettiğimiz “lazerli kabartma” tekniğini ilk kullanan şirketiz. 2021’de de bu teknolojiye odaklanacağız. Osram olarak güvenli sürüş için yeni teknolojilere ve otomotiv aydınlatma çalışmalarına hız verdiğimiz bir yıl olacak. 2021 ticari yılı büyüme hedefi için ise 5-7% arasında hedefliyoruz ama içinde bulunduğumuz şartlar altında net bir öngörüde bulunmak zor” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın enerji ve haberleşme kablosunda ‘Made in Türkiye’ imzasıÖnceki Haber

Dünyanın enerji ve haberleşme kablosunda...

Draka S1NGLE ile Engelleri Ortadan Kaldıran Ağ Dönemi BaşlıyorSonraki Haber

Draka S1NGLE ile Engelleri Ortadan Kaldı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar