Öntaş Aydınlatma Sayın Öngün ÖNCE İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öntaş Aydınlatma Sayın Öngün ÖNCE İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 

Merhabalar,  ben Öngün Önce. Çırak olarak sektörde çalışmaya başladım. Bu işte başlangıç için gerekli olan bilgi ve beceriyi kazandıktan sonra 2005 yılında kendi işimi yapmaya karar verdim. Bu kararımdan sonra hazırlıklarımızı tamamladık, 2005 yılının Kasım ayında firmamızı açmak nasip oldu. 


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  

Firmamız toptan perakende aydınlatma ürünleri satışı ve bununda yanın da aydınlatma proje işlerini yapmaktadır. Yenilikçi, dekoratif, her bütçeye uygun aydınlatma çözümleri ile piyasamıza müşterilerimize ve piyasamıza hizmet etmekteyiz. 


Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Piyasamızda ne yazık ki kendine has ürünler ve uygulamalar geliştirememektedir. Bunun için ülkemizde gerekli teknolojik altyapı, ürünler ve bir çok devlet desteği mevcut ancak buna rağmen üretim yapamıyoruz. Sektörümüzde ihracattan çok ithalat var. Piyasamızın kalifiye marka ürünler üretecek tecrübesi ve ihracat rakamlarını çok daha yukarılara çıkaracak gücü var ancak bu potansiyeli ortaya çıkaramıyoruz. Tabi bu iş bir iki firmanın değil sektör olarak aynı doğrultuda hareket ettiğimizde olacaktır. 


Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 

Eskiden olsa bu soruya, “hiç korkmadan cesur ve kararlı adımlarla işe başlamalarını” söylerdim. Ancak ne var ki günümüz koşullarında bunu söylemem pek mümkün değil. Tabi ki yine cesur ve kararlı olsunlar ancak attıkları her adımı en az 2 kez düşünerek hareket etmeliler. Yukarıda da belirttiğim gibi İhracattan çok ithalat yapılan bir sektör olduğumuzdan yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmelerden çok hızlı etkileniyoruz. Anlık döviz kurlarına endeksli olarak ticaretimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. 


Sayın Öngün Önce bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 

Piyasamızın içinden olan derginizde bizlere de yer verdiğiniz için size ve ilgilenen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm piyasamıza ve meslektaşlarımıza hayırlı, dürüst, bereketli işler dilerim. 



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yücel Kablo Sayın Ferhat Elal İle SöyleşiÖnceki Haber

Yücel Kablo Sayın Ferhat Elal İle Söyleş...

Tors Elektrik Sayın Gürkan TOSUN İle SöyleşiSonraki Haber

Tors Elektrik Sayın Gürkan TOSUN İle Söy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar