Milletten korkuyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletten korkuyorlar
Adalet Bakanı Bozdağ, anamuhalefet partisinin anayasa değişikliğinde halkın hakemliğine güvenmediğini belirtti. Bozdağ, “Halkın hakemliği ile sonuçlanacak bir konunun AYM’ye götürülmesi halka inanmamaktır, halka güvenmemektir. Halktan korkuyorlar” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tvnet'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin anayasa değişikliği için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıklamasını eleştiren Bozdağ, “Referandum süreci milletimizin kararıyla sonuçlanacak bir süreç. Milletimizin bu oylamada 'evet' demesi Türkiye'de yeni bir sisteme geçişi sağlayacak ve Türkiye önümüzdeki dönem içerisinde bu hükümet sistemiyle yönetilecektir. CHP, HDP buna karşı duruş ortaya koydu” dedi.

ANAYASAYA AYKIRILIK YOK

Bozdağ, “Konuyu AYM'ye taşıyarak değişikliğin halkın önüne gitmesini engellemeye çalışıyorlar. Bir yandan halkın partisi olacaksınız, öte yandan da halkın iradesini engellemek için mahkemeye koşacaksınız. Halkın hakemliği ile sonuçlanacak bir konunun AYM'ye götürülmesi halka inanmamaktır, güvenmemektir. Halktan korkuyor” diye konuştu. Bozdağ, “CHP milletin aklıyla alay ediyor. Tek adamlık diyerek milletten kendine bir destek bekliyor. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemine iftiradır, büyük bir yalandır” dedi.

LADİN NEYSE FETÖ DE ODUR

Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:
“Bir arpa boyu yol alamadık. Trump yönetimiyle de bu konu en üst düzeyde konuşulacak, ele alınacak. Gülen, Türkiye için önemli bir suçludur. ABD için Usame Bin Ladin nasıl bir anlam ifade ediyorsa, Gülen de bizim için aynı anlamı ifade ediyor.”

Aynı kıstasları uygulayacağız

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemesi kararına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, red kararının ardından iade taleplerinin yenilendiğini hatırlattı. Almanya'nın da 2007'den bu yana Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunanları iade etmediğini anlatan Bozdağ, “Yunanistan'ın aldığı bu karar, yargı üzerinden alınmış olsa da hükümetin iradesini de yansıtan bir karar gibi duruyor. Başka yerlerde de öyle. Biz şunu söylüyoruz, bundan sonra Türkiye olarak biz de bize kim adli yardımlaşma konusunda olumlu yaklaşıyorsa biz de onlara olumlu yaklaşacağız. Kim bize karşı olumsuz yaklaşıyorsa biz de aynı tavrı yapacağız. Biz de aynı kıstasları uygulayacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başbakan'dan Merkel'e uyarı!Önceki Haber

Başbakan'dan Merkel'e uyarı!

Efsane komutan El Bab'a gitti! İlk kareSonraki Haber

Efsane komutan El Bab'a gitti! İlk kare

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar