KOBİ’lere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOBİ’lere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği
KOSGEB, KOBİ’leri dijitalleşme alanında teşvik etmek için KOBİGEL Programı ile yeni çağrıya çıkacak. İşletmelere büyük veri, nesnelerin interneti, akıllı sensörler, endüstriyel robot teknolojileri ve artırılmış gerçeklik alanlarında 1 milyon liraya kadar destek verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında yeni çağrıya çıkacağını ve işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği vereceğini söyledi. Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olması planlanan Gebze’deki Beta Kimya Gebkim Kampüsü’nün temel atma törenine katılan Bakan Varank, KOSGEB’in ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme Çağrısı’nı açıkladı.
 
RAKİPLERİNİN ÖNÜNDE
 
Varank, “Pandeminin belki de tek artısı dijitalleşmeye ne kadar çabuk uyum sağlayabildiğimizi fark etmemiz oldu. Yeni dönemde akıllı dijital teknolojilerin hayatın her alanına daha yoğun nüfuz etmesine şahit olacağız. Elbette imalat sanayi de bundan bağımsız değil. Dijital teknolojileri en iyi şekilde kullanan firmalar, rakiplerinin önüne geçmeye başlayacak” dedi.
 
258 KOBİ’YE 72 MİLYON TL

 

KOBİ’lerin dijital kabiliyetlerini geliştirmek üzere geçen yıl KOSGEB aracılığıyla ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ çağrısına çıktıklarını hatırlatan Varank, şunları söyledi: “Programa beklentilerimizin çok üzerinde bir talep geldi. Çağrı kapsamında 258 KOBİ’ye 72 milyon lira dijitalleşme desteği sağladık. KOBİ’lerimiz bu destekle başladıkları projelerine devam ediyor. Pandemiyle birlikte bu vizyoner çağrımız, çok daha anlamlı bir hale geldi.”
 
17 EYLÜL’E KADAR AÇIK
 
Yeni dönemde de dijitalleşme alanında KOBİ’leri teşvik etmek üzere KOSGEB KOBİGEL kapsamında ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ desteklerinin yeni çağrısına çıktıklarının müjdesini veren Varank, “Burada amacımız hem teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin envanterini genişletmek hem de bu teknolojileri kullanan firmalarımızın sayısını artırmak. Büyük veri, nesnelerin interneti, akıllı sensörler, endüstriyel robot teknolojileri, artırılmış gerçeklik alanlarında işletmelerimize 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Çağrımız 17 Eylül’e kadar açık. KOBİ’lerimiz, bir nevi yarışma usulü olan bu çağrıya e-devlet üzerinden başvurabilirler. Çağrı sonuçlarını, desteklenecek firmaları da kasım sonunda açıklamayı planlıyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde DeğişiklikÖnceki Haber

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde...

Hindistan'da Müslümanlara uygulanan ayrımcı politikalar yoğun insan hakları ihlallerine yol açıyorSonraki Haber

Hindistan'da Müslümanlara uygulanan ayrı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar