İTO, 400 Bin Üyesiyle İstihdam Seferberliğinin Neferi Olacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İTO, 400 Bin Üyesiyle İstihdam Seferberliğinin Neferi Olacaktır
İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, "Bugün her işletmenin fazladan bir kişi istihdam etmesi, 1.5 milyon kişiye iş sağlanması demektir. Bu da işsizlik sorunumuzu önemli ölçüde çözer. İTO, 400 bin üyesiyle Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinin neferi olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına iş dünyası örgütlerinden büyük destek geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında en büyük oda olan İTO'nun, 400 bin üyesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin neferi olacağını söyledi.

Çağlar, milli seferberliğin istihdam cephesinde devam etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bugün her işletmenin fazladan bir kişi istihdam etmesi, 1,5 milyon kişiye iş sağlanması demektir. Bu da işsizlik sorunumuzu önemli ölçüde çözer. Reel sektörün ilacı esasen yine kendinde saklı. Çünkü unutmayalım ki yapılan her istihdam, yapacağı harcamalarla iç piyasaya ivme kazandırıyor. Bu nedenle iş dünyası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni istihdam çağrısını memnuniyetle karşıladık. İstihdam bugün reel sektörün milli vazifesidir. Ayrıca, daha çok istihdam toplumsal huzurumuzun ve dayanışmamızın teminatı olacaktır. Üreten Türkiye için en önemli kaynağımız insan gücümüz..."

Hükümetin gerek yatırım teşvikleri gerekse vergi indirimlerinin, üretim ve tüketimi aynı anda canlandıracağını belirten Çağlar, "İnanıyorum ki sağladığımız her bir istihdam büyüme hikayemize bir tuğla daha ekleyecek. Reel sektör için başlatılan bu seferberliğe biz de 'evet' diyoruz" ifadesini kullandı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MÜSİAD'dan İstihdam Seferberliğine 250 Bin Kişilik KatkıÖnceki Haber

MÜSİAD'dan İstihdam Seferberliğine 250 B...

Başbakan Yıldırım: Millet ne karar verirse versin onurludurSonraki Haber

Başbakan Yıldırım: Millet ne karar verir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar