En Ucuz Enerji Kaynağı Enerji Verimliliğidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Ucuz Enerji Kaynağı Enerji Verimliliğidir
ETKB ile Marmara Üniversitesi arasında Enerji Verimliliği Kapsamında Ulusal ve Uluslararası Projelerin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü arasında Enerji Verimliliği Kapsamında Ulusal ve Uluslararası Projelerin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü, üniversitenin Maltepe’de inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde imzalandı. İmzalar, Bakan Dönmez ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar tarafından atıldı.

Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, Marmara Üniversitesi’nin İstanbul’un çeşitli bölgelerinde hizmet veren birimlerinin tek çatı altında toplanacağını ve Türkiye’nin en büyük yerleşkelerinden biri olacağını dile getirdi. Bu yerleşkenin “yeşil bir külliye” olacağını kaydeden Dönmez, buradaki binaların tükettiği enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan üreteceğini ve sıfır atık hedefiyle atıkları geri dönüştürecek tesislerin faaliyete geçeceğini ifade etti.

Resim

“Protokolün kapsamı ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmaya yönelik çalışmalardır”

Dönmez, enerji verimliliğinin en ucuz enerji kaynağı olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

“Kamu binalarında geçen yıl yüzde 15 enerji verimliliği hedefi belirledik. Bu kapsamda, kamu binalarımız, eğitim kurumlarımız, yerel yönetimlerin binaları dahil bu hedef için çeşitli projeler yapıyorlar ve biz de destek oluyoruz. Üniversitemizle yaptığımız protokol çerçevesinde sahadaki tecrübemizi de paylaşacağız. Protokolün kapsamı ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmaya yönelik çalışmalardır. Proje yazılım ve yönetim tecrübesinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ortak projeler geliştireceğiz ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. Bu konuda görünürlüğü artırmayı amaçlıyoruz.”

“Tasarruf miktarını 2023’te 870 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz”

Türkiye’de son 4 yılda enerji verimliliği için 4,8 milyar dolar yatırım yapıldığı anımsatan Dönmez“Buna karşılık 1,2 milyar dolar tasarruf sağlandı. Sadece geçen yıl 635 milyon dolar enerji verimliliği yatırımı yaptık ve 158 milyon dolar tasarruf sağladık. Sanayi ve imalat sektöründe enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik proje desteğimizi 300 bin liradan 1,5 milyon liraya çıkardık. Nisan 2021 itibarıyla destek verdiğimiz proje sayısı 325’e, destek miktarı da 43 milyon liraya ulaştı.” diye konuştu.

DönmezCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi çerçevesinde verimlilik artırıcı projelerin kapsamının genişletileceğini ifade ederek, Kamu binalarında enerji verimliliğinden sağlanan tasarruf miktarını 2023’te 870 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. Emisyonların azaltılması ve yutak alanlarının genişletilmesi için son 3 yılda enerji sektörü olarak 2 milyon 645 bin ağaç diktik.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lider Beşiktaş deplasmanda kazandıÖnceki Haber

Lider Beşiktaş deplasmanda kazandı

Türkiye’den Çin’e Bor Madeni İhracatında 2. Tren Yola ÇıktıSonraki Haber

Türkiye’den Çin’e Bor Madeni İhracatında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar