Başbakan Yıldırım ilk grup konuşmasını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan Yıldırım ilk grup konuşmasını yaptı
Başbakan Yıldırım, yeni dönemin şifresini ilk grup konuşmasında verdi: Başkanlık sistemi dahil, yeni Anayasa için çalışmaları hemen başlatacağız. İpe un sererlerse gereğini yapacağız.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin ilk Meclis Grup toplantısında muhalefete yeni Anayasa için mutabakat çağrısı yaptı.

Yeni dönemin üç önceliğinin terörle mücadelele, yeni Anayasa ve paralel yapıyla mücadele olduğunu söyleyen Yıldırım, konuşmasının başında Türkiye’nin güvenliği için gece gündüz emek veren güvenlik güçlerini selamladı.Görevi devraldığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da teşekkür eden Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Anlamlı mesajıyla kongremizi onurlandıran AK Parti’nin kurucusu, genel başkanımız, liderimiz, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz” diyerek selamladı.

15 YILLIK SÜREÇ

AK Parti’Nin 15 yılda Türkiye’ye getirdiği yeri anlatan Yıldırım, gündemdeki önemli konulara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleket meselelerine karışmasının eleştirildiğini hatırlatan Yıldırım, 21 buçuk milyonun oyunu alan bir cumhurbaşkanının millete karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu: “Önümüzde önemli konular var. Her konu önemli, ama önem sırasına göre birinci konu terörle mücadeledir. Milletimiz rahat olsun. Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, huzurunu güvenliğini tehdit eden terör belasından Türkiye’yi mutlaka kurtaracağız. Terör örgütü sivil vatandaşlara, güvenlik güçlerine saldırılarını durduruncaya, mutlak suretle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar bu mücadele devam edecek, silahların tamamen yok olması sağlanıncaya kadar devam edecek.

YENİ ANAYASA

Başkanlık ve Yeni Anayasa konularını da değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi: “Ne yazık ki darbe ürünü vesayet anayasası artık fiili durumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Hatırlayın son 15 yıldır bütün partiler seçime giderken vaatlerin en başına yeni Anayasa’yı koyuyor. Ama seçim bitiyor herkes başka bir tarafa gidiyor. 79 milyona vaat veriyorsunuz. Bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağı doğru gitmeye devam edersiniz. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. Ben burada bir şeyi açık olarak sizlerle ve milletimle paylaşmak istiyorum.

BİRLİKTE BAŞARALIM

Artık Cumhurbaşkanımızın fiili durumu, seçimle işbaşına geçmiş Cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu Anayasa’ya uygun hale getirmek, biz AK Parti grubunun en önemli işidir. Boynunun borcudur. Bu, sadece Cumhurbaşkanımızın meselesi değil, bu Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir.” 60, 80 darbeleriyle oluşan Anayasa’yla Türkiye’nin 2023 hedeflerine gidemeyeceğine dikkat çeken Yıldırım, “Bu elbise, bu bedene dar geliyor. Biz inşallah başkanlık sistemi dahil, yeni Anayasa’yı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Benim buradaki çağrım şu; diğer gruplara. Gelin, Türkiye’nin, milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde de vaadiniz olan bu yeni Anayasayı hep birlikte yapalım, bu şerefe, onura siz de ortak olun. Eğer her zamanki gibi ipe un sererseniz ne yapacağımızı biliyorsunuz. Zihnimiz berrak, yolumuz aydınlık. Gereğini de yapacağız.”

PARALEL İLE MÜCADELE

Dış politikadaki hedefleri, “Düşmanlarımızın sayısını azaltıp, dostlarımızın sayısını artıracağız” sözleriyle özetleyen Yıldırım,  Paralel Yapıyla mücadeleye de dikkat çekerek, “Devlet içinde devlet kurmaya kalkan, yargı, eğitim camiamızın içine sızarak Paralel Yapı oluşturan örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Şunu kimse Türkiye cumhuriyetiyle bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır. Gerisi fasaryadır” resti çekti.

 

star.com.tr 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni kabine: Kim gitti kim geldiÖnceki Haber

Yeni kabine: Kim gitti kim geldi

İş dünyası’nda yeni kabine sevinciSonraki Haber

İş dünyası’nda yeni kabine sevinci

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar