57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Avustralyalı bisikletçi Groves kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Avustralyalı bisikletçi Groves kazandı
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) ikinci etabını Avustralyalı bisikletçi Kaden Alexander Groves kazandı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonun ikinci gününe 158,4 kilometrelik Selçuk (Efes)-Alaçatı etabı geçildi.

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti önünden start alan 25 takımdan 165 bisikletçi, Gümüldür, Seferihisar, Güzelbahçe ve Urla'dan geçerek Çeşme Alaçatı'da finiş yaptı.

Rüzgar ve yağış nedeniyle zorlu koşullarda gerçekleştirilen etap, sprint finişine sahne oldu. Son 500 metrede Sam Bennett, Jasper Philipsen ve Caleb Ewan gibi önemli sprinterlerin yer aldığı mücadeleden Avustralya'nın BikeExchange-Jayco takımından Avustralyalı bisikletçi Kaden Alexander Groves ilk sırada ayrıldı. Etabı 4 saat 2 dakika 11 saniyede tamamlayan Groves, bu birincilikle genel klasman liderliğini devraldı.

Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Jasper Philipsen ikinci, Almanya'nın Bora-Hansgrohe takımından İrlandalı Sam Bennett de üçüncü oldu.

"Anzaklar için Çanakkale etabını kazanmak istiyorum"

Groves, tur sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok özel bir tur olacak. Yarışta Avustralyalı ve yeni Zelandalı sporcular var. Savaş hikayeleri ile büyüdük. Onlara saygımızı göstermek için kazanmak çok güzel olacak." dedi.

Çanakkale'de 1915 yılındaki Anzak Çıkarması'nın durdurulduğu 57. Alay Şehitliği'nde sona erecek Eceabat etabın hakkında Groves, "Daha önce Gelibolu'ya gitme şansım olmadı. Gittiğimizde onlara saygı göstereceğiz ve tarihimizi anacağız. Çanakkale'deki etapta bir Avustralyalı olarak çok daha farklı duygular yaşayacağım." ifadelerini kullandı.

Turdaki kazalar hakkında konuşan Groves, bir kazanın kendisini de etkilediğini ancak takım arkadaşları tarafından korunduğunu, bu durumun yarışın parçası olduğunu dile getirdi.

Dünkü ilk etabı Belçika'nın Lotto Soudal takımından vatandaşı Caleb Ewan'ın kazanması hakkında Groves, "Bizim için de eğlenceli. Seviyemizi gösteriyoruz." dedi.

Takım olarak gelecek turlardaki beklentileri hakkında Groves, "İyi bir takımımız var. Bugün gösterdiğimiz performans ilerisi için cesaret verici." açıklamasında bulundu.

Basın toplantısında da açıklamalarda bulunan Groves, şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk defa yarışıyorum. Performansım tutarlı bir çizgide ilerliyor. Turda sprint etapları var. Türkiye turunu sprint etaplarıyla duydum. Dünkü etapta pozisyon hatası yaptığım için üçüncü oldum. Bugünkü etap ise daha hızlıydı. Dünden farkı ise takımım bugün daha iyi yer tuttu. Son 4 kilometrede önde daha iyi konuşlandık. Son düzlükte takım arkadaşlarımın hepsi çok iyi iş çıkardı. Böyle giderse iyi bir sprint takımı olma yolundayız. Genel klasman benim için zor bir hedef. Ancak sprint etaplarında daha çok başarı elde edebilirim."

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde çalışmalar planlandığı gibi ilerliyorÖnceki Haber

Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde çalış...

Brent petrolün varil fiyatı 100,80 dolarSonraki Haber

Brent petrolün varil fiyatı 100,80 dolar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar